Ú s t í n/L. - Návrat zkušeného centra Pavla Patery, který bude moci spolu s Martinem Procházkou navázat i na bývalou reprezentační spolupráci. To je téma, které v letošní přípravě hýbe celým hokejovým Kladnem. V jedné řadě spolu s Robertem Kyselou se v úterý 17. srpna od 17:30 budou snažit dokázat, že letošní slabší výsledky s prvoligisty byly výjimečné. Ústečtí Lvi se na kladenském ledě pokusí napodruhé v letošní přípravě přehrát extraligový tým. Naposledy Kladno na svém ledě přehrálo Plzeň 4:3.
Dva velké návraty ozdobily soupisku Kladna před letošní přípravou. Po lednovém odchodu do Ruska se vrátil Zdeněk Orct a v červenci se s kladenským vedením domluvil velezkušený útočník Pavel Patera.

Kladno však nehlásí jen příchody, ale také si pustilo žilou. Lze jen spekulovat, zda trojici obránců Kruliš, Chatrnúch a Sláma nahradí Kolafa z Jihlavy a Jelínek z Berouna. Kladenští hokejisté mají zatím velice aktivní bilanci přípravných zápasů. Ztráty zaznamenali jen s týmy z 1. ligy. Prohráli totiž pouze s Chomutovem (1:4) a remízu zaznamenali v duelu s Mladou Boleslaví (2:2). V zápasech s ostatními týmy zatím vždy zvítězili (K. Vary 4:2, Kadaň 7:0, Beroun 7:1, Plzeň 4:3).

V ústeckém dresu působili i někteří současní Kladeňáci. Ústečtí fanoušci si jistě budou pamatovat na působení Martina Ševce, Vítězslava Bílka i Jaroslava Kally. V současnosti se po ústeckém ledě prohání duo Kladeňáků, a to Ladislav Vlček a Jakub Evan. Posledně jmenovaný však nastoupí v drezu Rabatu proti nám.

Širší soupiska Kladna:
Orct (Kopřiva, Pospíšil) - Čech, Evan, P. Hořava, Jelínek, Kasík, Kolafa, Ševc, Špelda, Zeman - M. Hořava, Gardoň, Klimt - Kysela, Patera, Procházka - Havel, Zajíc, Horna - Mich. Frolík, Bílek, Mar. Frolík - Diviš, Hluchý, Kalla, Pazourek

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže