Ú s t í n/L. - Pavel Janků ala Roman Červenka. Dělí je od sebe patnáct let, na ledě mají však mnoho společného. Červenka je strašákem extraligových obran, Janků pro změnu nedá spát žádnému prvoligovému brankáři. Po sobotním duelu se o jeho hokejové dlouhověkosti rozpovídal táborský obránce, který ho dobře zná – Jan Kudrna.

Jeden z nejdéle působících hráčů v ústeckém Slovanu řádil i v sobotu. Odnesl to Tábor. Jeho vizitka? Tři góly, navrch dvě asistence. Neuvěřitelné! „Takových hráčů ve 40 letech je opravdu málo,“ říká táborský obránce Jan Kudrna. Ví, o čem mluví. S Pavlem Janků oblékal ústecký dres ještě v sezóně 2006-2007. Slavil s ním mimo jiné ústecký postup do extraligy. Nyní stál na druhé straně barikády. „Ještě se hecujeme. Hraje opravdu skvěle,“ chválil.

Dohromady je jim 113 let. První útočná formace Janků – Alinč – Pazourek je k nezadržení. Úvod souboje s Táborem patřil jim. A Pavel Janků se hattrickem vyhoupl do čela střelců první ligy! Ve čtyřiceti letech… „V jeho kondici určitě hraje svou roli životospráva, a celý tréninkový systém. Hokejista se v takovém věku musí více a důkladně protahovat. Musí si nechat záležet na regeneraci oproti mladším hráčům. Znám to z vlastních zkušeností. Zamlada mi stačilo se z něčeho dostat za jediný den. Dnes za tři,“ vysvětlil Kudrna.

Kudrna zastává názor, že by se Janků uplatnil i v extralize. „Klidně by tam mohl hrát. Bruslařsky by na to v pohodě stačil. Myšlenku má také,“ tvrdil.

Kudrna se po třech sezónách vrátil na místo, kde zažil mnoho emotivních okamžiků. „Ústečtí fanoušci mě potěšili, když na konci zápasu skandovali mé jméno. Za to jim děkuji. Zažil jsem tu krásné tři roky. Tentokrát to tu bylo ale velmi kruté,“ věděl.

Ano, bylo. Pro táborské hráče totiž nebyly dvě hodiny strávené na lvím ledě vůbec jednoduché. „Zápas mohl klidně skončit ještě větším rozdílem. Ústí mělo další mraky šancí. Všechno jim vycházelo. Nám se v podstatě tentokrát nic nepovedlo,“ smutnil.

Bývalý hráč Karlových Varů, Třince nebo Liberce dále hledal příčiny jasného debaklu svého týmu. „Většinou se takové porážky svedou na brankáře. Za nic ale nemohou. Vůbec jsme jim nepomohli. Začali jsme propadat už v útočném pásmu. Navíc nám vstřelili čtyři nebo pět branek obránci, kteří si sjeli z modré na kruhy a měli mnoho času na zakončení. To jsou chyby útočníků. Musíme se z toho ponaučit a vrátit se k dobrým výsledkům z poslední doby,“ nabádal.

Čtyřiatřicetiletý bek se do druhé nejvyšší soutěže vrátil po dvou letech. „Hrál jsem v Žilině a Nitře. Myslím že je liga kvalitní. Nastupuje v ní spousta hráčů se zkušenostmi z extraligy. Stejně jako třeba v Táboře. Pro první ligu to je jedině dobře, zvyšuje to její úroveň,“ řekl.

Tábor jako nováček má ve svém kádru řadu zkušených a známých hráčů. Přesto hraje v soutěži o přežití. „Jména hokej nehrají. V našem týmu musíme hrát všichni naplno. Ať to je starší hráč nebo mladý. Musíme táhnout všichni za jeden provaz,“ burcoval hráč, který se v dobách svého působení ve městě na Labi po zápasech vracel do svého všebořického bytu. Tentokrát mířil na jih Čech…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže