Ú s t í n/L. - Tímto rekordem se rozhodně pyšnit nebudou. Táborští hokejisté se na ledě neohroženého vládce první ligy stali neškodnými sparringpartnery. A tak se ve Zlatopramen Aréně přepisovala historie. Ústečtí Lvi dosáhli svého největšího vítězství novodobé historie, pamětníci klubu bohatší kanonádu nepamatují. „Tohle jsem ještě nezažil,“ prohlásil s trpkým úsměvem táborský Ondřej Poživil.

Čišel z něj pocit zmaru. Jeho tým neuvěřitelně selhal. Předvánoční čas je znakem klidu a pohody. Táborské hokejisty však čekala na jih Čech perná a smutná cesta. Ač má nováček první ligy ve svém kádru řadu hokejem protřelých borců, v arktické sobotě nestíhal sbírat puky ze své branky. Nakonec jich bylo dvanáct. Ale mohlo být mnohem více… „Je to katastrofa. Na co jsme sáhli, bylo špatně,“ řekl táborský obránce. Poživil nehledal výmluvy a občas se recesivně usmál. Takový výbuch nečekal…

Prohra o jedenáct gólů. To zavání ostudou…

Ani nevím co k tomu říct. První třetina z naší strany přitom nebyla vůbec špatná.

Po první třetině to nevypadalo na takovou ústeckou gólovou explozi. Co se stalo?

Rychle jsme inkasovali, ale dokázali srovnat. Po první dvacetiminutovce jsme ztráceli pouze jeden gól. O první přestávce jsme si říkali, že tu zkusíme něco uhrát. Že se nic neděje. Zápas byl ještě otevřený. Potom nám domácí nasypali pytel gólů a skončilo to takhle. Domácí byli na koni. Jezdili, bavili se hokejem. My jen koukali a čekali, co s pukem provedou.

Prohrávali jste už po šestnácti sekundách zápasu. To není moc povzbudivé…

Ústí suverénně vede první ligu. Má zkušený mančaft a vynikající první třetiny. Trenéři nás nabádali, abychom si pohlídali začátek utkání. Místo toho jsme úvod sehráli špatně a brzy inkasovali. To je v Ústí ten nejhorší možný scénář.

Kdy přišel zlom a poznali jste, že zápas pro vás nedopadne dobře?

Rozhodla druhá třetina. Pak už nebylo o co hrát. V kabině jsme si řekli: zkusíme už nedostat gól a soustředit se na další zápas. Ale opravdu to nevyšlo. Znovu hrajeme v pondělí. Budeme si muset se spoluhráči sednout a říct si k tomu více. Budeme se muset zlepšit.

Závěr zápasu byl opravdu neuvěřitelný. Ústečtí vás dokonale rozebrali a vy jste se už ani nesnažili bránit. Co bylo špatně?

To už byl vrchol. Napadalo jim to tam. Někdy se to tak sejde. A každý gól vás v hlavě položí. Měli štěstíčko, všechno jim vyšlo. My jsme měli den blbec. Nevyšlo nám vůbec nic.

Asi jste si přál, aby už byl co nejdříve konec…

Za takového stavu člověk už kouká na hodiny a posunuje očima čas, aby už to trápení skončilo. Prohrát takovým výsledkem je velmi nepříjemné. Hrajeme, abychom inkasovali co nejméně. Což samozřejmě není ideální, cílem je obvykle dávat branky a hráč jde na led s cílem předvést se v útoku. A ne, aby se soustředil na to dostat co nejméně gólů.

Těžkou úlohu měli brankáři…

Oba byli junioři. Utkání začal Hrubec. V minulém zápase podal výborný výkon a vychytal Olomouc. Nemůžeme to přece svádět na gólmany. Jinak chytá Francouz, který nás pokaždé podržel. Odjel na MS dvacítek. Pak nám chytá Jakub Kovář. Nedávno byl ale na operaci s mandlemi. Začne chytat na Nový rok. Každopádně, tahle prohra není o brankáři.

Sezónu jste začal v Litvínově. Jak se cítíte v první lize?

Za Litvínov jsem nasbíral okolo deseti startů v extralize. Protože jsem nebyl tolik vytěžovaný, dohodl jsem se s klubem, že zkusím první ligu. Abych dostal více prostoru. Nakonec jsem skončil v Táboře…

Nepomýšlel jste na tým s většími ambicemi?

Samozřejmě by to bylo lepší. Lákalo by mě hrát v klubu ze špice, kde bych byl více vidět. Stále jsem litvínovským hráčem. Kdykoli budou potřebovat, mohou si mě povolat. Ale zatím to tak nevypadá. Hrají na osm obránců, navíc Karel Kubát je v Chomutově. Tam mají pozorovatelé blíže a celkově jsou hráči více na očích. Abych řekl pravdu, nemyslím si, že mě letos Litvínov pozve zpátky.

Váš bratr Lukáš, rovněž litvínovský odchovanec, působí v Českých Budějovicích. Vídáte se?

Nyní ho trápí zdravotní problémy. Měsíc nehrál. Přesto se navštěvujeme. Tábor je od Budějic 50 km, takže jsem u něj několikrát byl. Na dálku si držíme palce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže