Ú s t í n/L. - První domácí utkání nadstavby mají šanci shlédnout příznivci ústeckého Slovanu. 19. prosince přijede na ústecký led tým z Tábora. Ten Ústí v zatím dvou odehraných vzájemných zápasech ani jednou o body neobral, nebyl od toho ale daleko. Poradí si Lvi s jihočeským celkem i do třetice? To se dozvíte v sobotu, úvodní buly bude vhozeno v 17:00.
23-4-1-3 celková bilance 10-3-2-16
1. postavení v tabulce 14.
78 získané body 38
111:56 skóre 78:89
8:1 (Šumperk) nejvyšší výhra 5:2 (Třebíč, Šumperk, Znojmo)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 2:6 (Jihlava)
1 utkání bez vstřelené branky 1
5 utkání se shut-outem 1
Jan Alinč; 26b (8+18) nejproduktivnější hráč Zdeněk Šperger; 20b (8+12)
Rok Pajič; 14 nejlepší střelec Z. Šperger, J. Kocar, D. Nedorost; 8
Jan Alinč; 18 nejvíce asistencí Zdeněk Šperger; 12
Zbyněk Sklenička; 75 nejtrestanější hráč Zdeněk Šperger; 68
93,53% úspěšnost brankářů 89,8%
1,81 průměr inkas. branek 2,84
36 góly v přesilovkách 26
25,53% využití přesilovek 14,94%
4 góly v oslabení 5

Aktuální forma obou celků

Ústí nad Labem Suverénní lídr první ligy díky špatné koncovce nepochodil ve Vrchlabí, kde padl 1:2, ač pro něj jasně hovořil poměr střel na branku - 43:29. Nicméně na střely se samozřejmě nehraje a díky výbornému vrchlabskému brankáři odjeli Lvi bez bodu. Ztráta je ovšem tolik mrzet nemusela, protože díky černé sérii Chomutova mají na prvním místě luxusní náskok. A podařil se i domácí reparát s Havlíčkovým Brodem. Žlutomodří si totiž ve třetí třetině konečně s chutí zastříleli a svého soka pokořili 7:2. Když si pak poradili i venku se Šumperkem, mohou nastoupit do utkání se svým příštím soupeřem se zdravým sebevědomím.

Tábor je na tom o poznání hůře. Momentálně okupuje čtrnáctou příčku prvoligové tabulky. S osmatřiceti body je na tom stejně, jako o pozici lepší Kadaň, naopak na předposlední Havířov má náskok šesti bodů. Tábor končil základní část výhrou v prodloužení, když doma uspěl po samostatných nájezdech s Benátkami. A dobře vstoupil i do nadstavby. V souboji týmů s kohoutem ve znaku překvapivě zdolal Olomouc, taktéž po nájezdech. Tím Tábor bodoval počtvrté za sebou, Slovan tedy nečeká žádná jednoduchá práce.

Opory Tábora

Exznojemský Ivo Kotaška jednoznáčně vede statistikám táborských obránců. Za třiadvacet zápasů si připsal deset bodů (3+7, 0). Na záda mu dýchá Jozef Lukáč (2+6, -5) a taktéž ústeckému fanouškovi dobře známý Jan Kudrna (1+7, +1). Ovšem statisticky nejvýraznějším hráčem Tábora je bezesporu Zdeněk Šperger. Už jen letmý pohled do výběru statistik na začátku článku naznačuje, jak je pro Jihočechy důležité míti Špergera. Vyniká ve všech herních statistikách, od kanadských bodů (8+12) přes +/- statistiku (+5) až po minuty, které si odseděl na trestné lavici (68). Ivan Padělek pak s patnácti body (5+10) zaostává, stejně jako Martin Štrba (5+10). V brance pak nejvíce zápasů odchytal Josef Kučera. Za patnáct utkání má úspěšnost lehce přes 89 %. Devět zápasů pak kryl záda svým spoluhráčům Pavel Francouz - 90,5 %.

Předchozí vzájemný zápas

14. listopadu došlo na ledě Zlatopramen arény k zatím poslednímu souboji Lvů s Táborem. A přestože hosté vedli a sahali alespoň po bodu, nakonec odjeli s prázdnou. V první třetině se hrála partie, která přinesla poměrně vyrovnaný hokej. Jako první se v půli úvodního dějství trefil Šagát, Nedorost však stihl 27 vteřin před koncem vyrovnat. A byli to opět hosté, kdo se radoval ve druhé dvacetiminutovce. Červený oklamal v oslabení domácí obránce a poslal Tábor do vedení. Třetí třetinu se ale Ústí nevzdalo. Nejdřív tečoval puk do sítě při početní výhodě Sklenička, aby další přesilovku domácích proměnil Heřman. Tábor poté ještě hodně zlobil, Slovan ale výhru udržel.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček "A", Pojkar, Klobouček "C", Zeman, Kříž, Vobořil, Novotný - Janků, Alinč, Pazourek - Pšurný, Pajič, Dragoun - Šagát, Mikulík, Heřman - Kloz, Hanzl, Šaffer.

Hockey Club Tábor: Hrubec (Klestil) - Lukáč, Poživil, Kotaška, Havran, Kudrna, Jank, Kanov, Černý - Červený, Kostourek, I. Padělek - Nedorost, Šperger, Kocar - Kuchejda, Štrba, Rob - Ferebauer, Rindoš, Mrkvička.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže