Ú s t í n/L. - První zápas nadstavbové části „sudá-lichá“ sehráli Ústečtí Lvi na ledě posledního Šumperka. Souboj prvního a posledního měl být jasnou záležitostí, avšak již od čtvrté minuty hráli Lvi o útočníka méně. Jan Alinč byl totiž za vysokou hůl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Hosté dlouhé oslabení ustáli a do vedení je poslal v závěru první třetiny Michal Dragoun. V prostřední části hry navýšil vedení na náskok dvou branek v přesilové hře Jiří Zeman. Domácí Draci se ale nevzdali a po necelých třech minutách snížili na rozdíl jediného gólu zásluhou Petra Přeučila. Do kabin se však odcházelo za vedení o dvě branky, protože se ještě trefil Robin Hanzl, který zaznamenal svůj druhý gól v sezoně za „A“ tým Lvů.

Jestliže něco provázelo zápas 31. kola mezi šumperskými Draky a ústeckými Lvy, tak to byl poloprázdný a promrzlý zimní stadión, který neodolal příchodu paní Zimy. I ústecký autor vítězné trefy zápasu Jiří Zeman po utkání nezakrýval překvapení, jaká "Sibiř" vládne v šumperské stařičké hale.

Neuběhla ani půlminuta zápasu a hosté ihned prověřili Alexandra Hyláka, Pazourkovu střelu však strážce šumperské svatyně pokryl. Na začátku třetí minuty si první zákrok v utkání připsal i Zdeněk Orct, který čelil Mihalíkově střele. O minutu později sekl na modré čáře Sedláka zkušený forvard Jan Alinč a hlavní sudí utkání posoudil "rychlou svižnou" ústeckého hráče jako bodnutí holí a poslal Alinče do kabin s pětiminutovým trestem. Litvínovský odchovanec tak nakonec dorazil do Šumperka prakticky na výlet, když z utkání stihl odehrát pouhá dvě střídání. Jenže Šumperk dlouhou početní výhodu prodlouženou navíc o další dvouminutový trest pro Jana Kloboučka nevyužil, naopak ústecký zadák se hned po návratu na led dostal do úniku. Z prakticky totožné situace skóroval Klobouček ve vzájemném utkání hraném ve 23. kole, tentokrát si ale ústecký bek vylámal čepel na šumperském gólmanovi. Ten pokryl úmysl Kloboučka poslat kotouč mezi betony a následně udržel kotouč před brankovou čarou i po dorážce známého idola všech hokejových fanynek. Hosté pak zkoušeli zakončovat ze všech pozic a čím dál více bylo jasné, že Lvi jsou po bruslařské stránce před Draky o mílový krok napřed. Slovinský kanonýr Rok Pajič branku minul, o dvě minuty později pokryl bombu Kloze Hylák. Divákům zatrnulo ve chvíli, kdy hlavní rozhodčí poslal na trestnou lavici Jozefa Mihalíka. Draci však nápor severočeských „šelem“ odrazili. Jediná vážnější střela Pajiče sice skončila v síti, ovšem v té ochranné vysoko nad plexisklem za Hylákovo brankou. Houževnatí šumperští hokejisté bojovně odvraceli další výpady lídra tabulky, v polovině 20. minuty ale již kapitulovali. Přihrávku od vytáhlého Martina Šagáta obdržel Jan Heřman a ten svou osmou brankou v sezóně otevřel skóre utkání. Do kabin tak šla obě mužstva za stejného stavu jako při posledním vzájemném duelu – Ústí vedlo 1:0.

Úvodní buly druhé části hry vyhráli hosté, čímž podpořili vznik malého deja-vu – byl to opět Pazourek, který po necelé půlminutě pálil na Hyláka. Stejně jako v 1. třetině i tentokrát šumperský brankář uspěl. V polovině 25. minuty se navrátilec do šumperské sestavy, kapitán Jiří Hašek, provinil proti pravidlům a za nedovolenou hru vysokou holí musel na trestnou lavici. Draci se dlouho úspěšně bránili, pak ale přišel ve středním pásmu o kotouč Antonovič a hosté předvedli bleskovou akci. Na jejím konci se poněkud nezvykle objevil na pravém křídle obránce Jiří Zeman, který z první nedal Hylákovi šanci. Hosty však druhý gól nenakopl, naopak Draci najednou začali škádlit na první pohled dvougólovým vedením uspokojené Lvy. A když ani několik nesmělých pokusů nevytrhlo ústecké hráče z letargie, tak přišel trest. Sedlákovu ránu srazil Orct pouze k dvojici Přeučil – Pekr a druhý jmenovaný hráč sklepl kotouč do sítě. Ve 33. minutě dokonce mohlo být vyrovnáno, když se za obranu dostal kapitán Hašek, kanonýr Draků ale nedokázal přehodit Orctův beton. A tak tentokrát trestali hosté. Robin Hanzl z otočky poslal kotouč do sítě a Lvi znovu vedli o dvě branky.

Ve třetí třetině se již hrálo jen na jednu branku – ale pozor, na tu ústeckou! Mohla za to série hned pěti dvouminutových trestů Lvů, ale také zlepšený a aktivnější výkon Draků. Ti vyhráli poslední dvacetiminutovku na střely 15:3, gólově však na Orcta nevyzráli. Hned ve druhé minutě pálil těsně vedle Pekr, během vyloučení Dragouna pochytal kladenský odchovanec pokusy Antonoviče, Zukala i Višňáka. V deváté minutě třetiny natropila hlouposti Mihalíkova bomba, se kterou si Orct věděl rady až napotřetí. Pak jí holí odmrštil co nejdál od branky, ve vzduchu však hodně voněla gólová nadílka. Následné střelecké pokusy chytal Orct s výrazem „To nemyslíte vážně?!“ a Šumperk i přes početní výhody nenacházel recept ke snížení skóre. Tři a půl minuty před koncem poslal kotouč do ohně před ústeckou branku Višňák, ale ani Hulva následně nezakončil přesně, když kotouč znovu těsně minul tyč Orctovy brány. Zbývající minuty si pak hosté uhlídali s přehledem a bez žádných komplikací. I proto Ústí odvezlo ze Šumperka druhou letošní výhru a znovu mu k tomu stačily tři vstřelené branky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže