Ú s t í n/L. - Málokterý tým přežije v Ústí nad Labem třetí třetinu. Své už o tom vědí i v Havlíčkově Brodě. Zatímco úvodní dvě dvacetiminutovky pondělního zápasu příliš nezaujaly, závěrečná fáze utkání stála zato. Příčinou je pětigólové ústecké tsunami nebo řada emotivních situací. „Se třetí třetinou panuje spokojenost,“ tvrdil po zápase navrátilec z hostování v Kladně – Milan Mikulík.

To byla jízda! Dvě třetiny se nemohli střelecky prosadit. Byli sice aktivnější, tvořili hru, své šance ale nedokázali využít. Na správnou cestu nakonec Ústecké Lvy navedla až Šagátova trefa z úvodu poslední třetiny. Ústecké ofenzivní pojetí hry rázem ožilo, výsledkem byli další čtyři puky v brance Rebelů. „Ve třetí třetině jsme plnili dané trenérské pokyny, soupeře přehráli a byli efektivní v koncovce. Z rytmu nás nevykolejil ani hektický závěr. Řekli jsme si, že to už nepustíme. Pohlídali jsme si to a navrch přidali pár branek,“ shrnul Mikulík.

Pondělní vítězství ale nebylo dlouho zdaleka jasnou záležitostí. V úvodním dějství přes řadu šancí Slovan vytěžil jediný gól, ve druhém pro změnu přistoupil na herní styl havlíčkobrodských Rebelů. I proto byl stav po čtyřiceti minutách vyrovnaný. „Letos soupeře tlačíme, ale nepadá to tam. Musíme být proto trpělivý a hrát stále ve stejném tempu. Jednou to určitě prolomíme, budeme vést už po první třetině rozdílem tří branek a zbytek utkání v klidu dohrajeme,“ zasnil se ústecký forvard.

Rebelové disponují rychlými bruslaři a ač přijeli s několika juniory, dokázali žlutomodré beky potrápit. „Brod má mladý kádr. Všichni jejich hřáči včetně juniorů byli draví, bojovali, bruslili. Stále hrajeme svojí hru na kterou jsme zvyklí a když s námi hraje mužstvo, které na nás vletí, máme s tím menší problémy,“ vysvětluje.

Mikulík má za sebou hostování v kladenském dresu. Kvůli třítýdennímu zranění toho v týmu kouče Müllera mnoho ale neodehrál. „Stihl jsem tři utkání. Trenéři se mnou byli spokojení. Své kladenské působení hodnotím kladně,“ uzavřel devětadvacetiletý útočník.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže