Ú s t í n/L. - Zeptejte se hráčů jihlavské Dukly, kde hrají nejraději. A ústecká Zlatopramen Aréna to rozhodně nebude. Stadion současného vládce první ligy je totiž pro klub z Vysočiny malou noční můrou. Loni v listopadu dostali od žlutomodrého celku naloženo osm branek. Tentokrát jasný pětigólový debakl zmírnili v závěrečných minutách. „Ústí nás přebruslilo, přestřílelo a zaslouženě vyhrálo,“ shrnul kapitán Dukly Daniel Hodek.

Bakus a Hodek znamenají pro Jihlavu to samé, co v loňské sezóně duo Bednář – Červenka pro Slavii. Bývalý kapitán Slovanu a současný lídr Jihlavy Daniel Hodek se musel bez svého parťáka z první formace v Ústí obejít.

Možná i proto nebyla Dukla na lvím ledě tolik nebezpečným soupeřem. Nezvládla začátek střetnutí a závěrečná dvacetiminutovka se nesla v exhibičním duchu. Tým, který v minulém kole skolil Chomutov, padl. „Řekli jsme si, že nemáme co ztratit. Ústí bylo favoritem. Chtěli jsme hrát dobře zezadu. To se ale nepovedlo,“ prozradil původní plány svého týmu Hodek.

Hodek si byl v pozápasovém ohlédnutí vědom, že tentokrát jeho tým na bodový zisk neměl. „Ústí bylo celý zápas lepší. Netlačili jsme se do branky a bruslařsky za soupeřem zaostávali. Málo jsme bruslili, což rozhodlo,“ našel příčiny neúspěchu.

Jihlava nakonec nepříznivý vývoj střetnutí ještě zkorigovala. „Dvěma slepenými brankami jsme snížili. Výsledek může napovědět, že jsme tu neodehráli špatné utkání. Ale lepší závěr zápasu nám náladu určitě nezlepšil. Nebylo to z naší strany dobré,“ uzavřel pětatřicetiletý forvard.

Čachotský: Řehořovi jsme nepomohli

Znovu ukázal, proč v první lize patří mezi špičku. Třetí nejproduktivnější hráč první ligy si připsal gól a asistenci a zachránil Duklu od debaklu. „Můj gól ale stejně nic neřešil. Jsem za něj rád, určitě potěší. V rámci týmu stejně nemá význam, odjíždíme bez bodů,“ vysvětlil Tomáš Čachotský.

Jihlava šokovala výhrou nad Chomutovem. Na dalšího favorita soutěže ale neměla. „Proti Chomutovu jsme lépe bránili. Tentokrát jsme hru otevřeli. Rozjetí ústečtí útočníci se pak lehce dostávali do naší obranné třetiny. Tím pádem to měli těžší naši beci. Soupeř byl každopádně pohyblivější. Lépe bruslil, všude byli dříve,“ zkompletoval svůj pohled Čachotský.

Opora Dukly hřímala nad defenzivním projevem. „V obranné hře jsme udělali několik chyb. Což je chyba a obzvlášť, když proti vám stojí Ústí, které každé zaváhání dokáže využít. Domácí nás jasně přehráli v úvodní třetině. A díky Milanu Řehořovi jsme nedostali větší gólový příděl. Podržel nás. Jeho zásluhou výsledek vypadá ještě celkem slušně,“ chválil svého brankáře Čachotský.

Dukla selhala v posledním dějství. „Ve třetí třetině jsme chtěli vstřelit alespoň gól. A výsledek trochu upravit, aby nebyl tak hrozivý. To se nám vlastně podařilo. Ale vůbec jsme nepomohli gólmanovi. Aspoň kvůli němu jsme to už mohli v klidu dohrát. A místo toho jsme v závěru zase inkasovali,“ lamentoval.

Pro jihlavského strážce brankoviště nebyl středeční večer jednoduchý. Není proto divu, že po páté brance vypěnil a zahodil vyrážečku. „Byl samozřejmě naštvaný. Má na to právo. Nepomohli jsme mu,“ souhlasí.

Diváky ve třetí třetině rozproudila i bitka ústeckého Heřmana s Dobrovolným. „Důvod jejich rvačky neznám. Původně jsem roztržku ani nezaznamenal. Asi se srazili u střídaček,“ vzpomínal.

Čachotský nevidí za středeční porážkou absenci Oldřicha Bakuse. „Oldova ztráta je samozřejmě citelná, ale Radek Hubáček ho výborně zastupuje. V naší lajně je velkým přínosem. Oproti Oldovi je trochu jiným typem hráče. Hodně bojuje, stará se o takovou černou práci. Každopádně musíme hrát v takovém složení, v jakém jsme,“ zakončil Čachotský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže