Ú s t í n/L. - Východ proti severu se střetne v rámci jednadvacátého kola v Hradci Králové. Tamní celek přivítá totiž lídra první ligy z Ústí nad Labem. Nevyrovnané výkony Hradce zatím stačí na slušné čtvrté místo s pohodlným náskokem šesti bodů před pátým Znojmem. V souboji krajských měst tak bude favoritem určitě Ústí, přestože Hradec na lépe umístěné týmy umí. Body bral jak Chomutovu, tak Olomouci. Jestli se mu podaří zdolat i Slovan, to se rozhodne 18. listopadu v 18:00.
17-2-0-1 celková bilance 9-2-4-5
1. postavení v tabulce 4.
55 získané body 35
75:29 skóre 61:54
Roman Pšurný; 20b (8+12) nejproduktivnější hráč Martin Koudelka; 20b (5+15)
Rok Pajič; 11 nejlepší střelec Jiří Kadlec; 9
Roman Pšurný; 12 nejvíce asistencí Martin Koudelka; 15
Zbyněk Sklenička; 40 nejtrestanější hráč Martin Koudelka; 46
Roman Pšurný; 16 +/- hodnocení Jiří Hendrich; 10
1,45 průměr inkas. branek 2,7
94,88% úspěšnost brankářů 92,54%

Čtvrtý tým prvoligové tabulky ukazuje, jaké rozdíly jsou mezi týmy na špici a ostatními. Po dvaceti kolech má Hradec 35 bodů ze šedesáti možných, mužstvo o dvě příčky výše, Chomutov, má však bodů už 51. Celkově je zajímavé se do tabulky na nějaký ten okamžik zahledět. Jako by si chtěli dva severočeští desperáti v čele uzmout všechny možné body - na zbytek týmů už jich potom tolik nezbývá. Považte, vždyť páté Znojmo má jen o sedm bodů více, než předposlední Beroun. Že se v zápase Slovanu a Hradce setkávají týmy ze zcela jiných dimenzí, to potvrzuje i srovnání rozdílu vstřelených a obdržených branek. Východočeši mají aktivní bilanci - +7. Ústí, jež je na tom o tři příčky lépe, má však již +46 a ve výčtu důkazů o dvoupólovosti první ligy bychom mohli dodat daleko více. Ostatně stačí letmý pohled do statistik k tomu, aby si člověk uvědomil, nakolik nevyrovnaná je druhá nejvyšší hokejová soutěž v zemi.

Pohled do hráčských statistik nicméně ukazuje, že Slovan lehká bitva nečeká. Klubové bodování s přehledem vede útočník Martin Koudelka (20b., 5+15), dvorní hradecký nahravač, kterého si fanoušci Lvů mohou ještě pamatovat z jeho působení ve žlutomodrém dresu. Druhý muž bodování má bodů patnáct, Jiří Kadlec vstřelil ve stejném počtu dvaceti zápasů devět gólů a na šest přihrál. Obranu vede Martin Táborský s osmi body, nejužitečnějším obráncem na ledě však zřejmě bude Jiří Hendrich. Stejně jako Táborský má osm bodů (taktéž 2+6), v +/- hodnocení ale vede s velmi slušným skóre +10. Hradec Králové má v bráně jednoznačnou jedničku. Filip Luňák zatím nastoupil od startu soutěže do každého zápasu a drží si velmi dobrou úspěšnost zásahů - lehce přes 93 %.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Novotný, Gýna, Sklenička - Hovorka, Alinč, Janků - Havlíček, Hanzl, Dragoun - Šagát, Pajič, Heřman - Pšurný M., Pšurný R., Mikulík.

HC VCES Hradec Králové: Luňák - Pazdera, Filip, Hendrich, Seidl, Táborský, Pánek, Klement, Spudil - Hruška J., Roubík, Kadlec, Budínský, Koudelka, Moskal, Florian, Rapáč, Hruška O., Březina, Macháň, Berger.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže