Ú s t í n/L. - Po tragické první třetině už těžko mohli s výsledkem něco udělat. Dvěma brankami ještě hokejisté Olomouce zápas se Slovanem (5:2) zdramatizovali. Navíc to ale nestačilo. „V obraně jsme udělali velké chyby a Ústí je potrestalo. To se dalo čekat,“ řekl v pozápasovém ohlédnutí Petr Polodna.

Desetkrát v řadě bodovali, s tím je však nyní konec. Třetí tým prvoligové tabulky prohrál se Slovanem i podruhé v letošním ročníku. „Každá série jednou končí. Dosud se nám dařilo. Pravidelně jsme bodovali. Chyby se v naší hře objevovaly, ale ty jsou vždycky. Nyní jsme prohráli. Snad se odrazíme a začneme znovu vyhrávat,“ věří Petr Polodna.

Duel zásadně ovlivnil úvod střetnutí. Olomouc v něm třikrát inkasovala, pět minut před koncem první třetiny znovu. Dohánějte takový rozdíl… „Po takovém začátku se těžko hraje. V obraně jsme udělali velké chyby. Ústí je týmem, které je dokáže potrestat. To se dalo čekat,“ je si vědom sedmadvacetiletý útočník.

Další ústecké gólové tsunami už nepřišlo. Olomouc výsledek mírně zkorigovala. Zlepšili se hráči Mory nebo Lvi s vidinou jasného zápasu zmírnili tempo? „Zlepšili jsme se. Horší už to stejně být nemohlo. Snížili jsme, následně jsme měli pár dalších příležitostí. Dalo se to více zdramatizovat, ale Slovan si zápas už pohlídal,“ svěřil se.

Současný hráč Komety Brno, jenž v minulosti oblékal i ústecký dres, litoval chyb v obraně i zbytečně složitého herního systému. „Musíme hrát vzadu jednoduše. To není jen problém dnešního zápasu. Trápí nás to už delší dobu. Pouze je rozdíl v tom, že soupeř typu Benátek toho nedokáže využít. Takový protivník vstřelí z pěti šancí jeden gól. Ústí z pěti šancí čtyři,“ vysvětluje.

Páteční duel nabídl konfrontaci předních celků prvoligové soutěže. Na první pohled by se očekával vyrovnaný zápas. Mora však nestačila. „Neříkám, že je Ústí o třídu lepší než zbytek první ligy, ale má v kádru zkušené hráče, kteří prošli extraligou. Když se podíváme na soupisku, kvalitu poznáme,“ vysvětluje.

Polodna je hráčem posledního celku extraligy, v současné době však do kádru Komety nepatří. „Konec v Brně mě mrzí. Samozřejmě jsem chtěl hrát extraligu. Ale nikde není psáno, že mám v Kometě zavřené dveře. Třeba se tam ještě podívám. Musím podávat kvalitní výkony, aby si mě všimli,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže