Ú s t í n/L. - Jako první si vyšlápli na Chomutov. Ústečtí Lvi však věří, že podruhé se hráčům Havlíčkova Brodu zaskočit favorita soutěže nepovede. Slovan jede na Vysočinu v pozici lídra tabulky. Utkání 15.kola první ligy zakončí ve středu 28. října od 18:00 úvodní čtvrtinu základní části.
11-2-0-1 celková bilance 5-2-0-7
1. postavení v tabulce 8.
37 získané body 19
46:19 skóre 46:47
Jan Alinč; 12b (5+7) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina; 15b (7+8)
Rok Pajič; 8 nejlepší střelec Miroslav Holec; 8
Jan Alinč; 7 nejvíce asistencí Miroslav Třetina, Tomáš Svoboda; 8
Roman Němeček, Milan Mikulík; 18 nejtrestanější hráč Miroslav Třetina; 34
95,48% úspěšnost brankářů 90,70%
1,38 průměr inkas. branek 3,23

Ústecký tým

Bezmála dva měsíce patřila ústeckému celku druhá pozice. Po pondělní senzační porážce Chomutova s Kadaní se však Slovan dostal do čela tabulky. Hra Slovanu se navíc zlepšuje. Ani proti Vrchlabí sice Lvi nepředvedli gólovou smršť, předvedený výkon však nemohl fanouška nudit. Žlutomodré táhne při absenci Salfického brankářská dvojice Orct – Fiala. Oba strážci brankoviště předvádějí stabilní výkony, Slovan díky nim inkasoval nejméně branek ze všech účastníků první ligy. Havlíčkobrodský tým je nevyzpytatelný a jistě uprostřed týdne nebude lehkým protivníkem. Ústečtí jsou však přesto favoritem a případná porážka by znamenala překvapení. Rozhodne se však na ledě.

Aktuální forma Havlíčkova Brodu

Rebelové po skvělém startu do soutěže opustili od famózních výsledků a zařadili se do středu tabulky. V současnosti jim patří osmá pozice. V pondělí farma Slávie žila regionálním derby s Duklou Jihlava. Tým vyznávající červenobílé barvy padl se slavným rivalem na jeho ledě 1:4. Derby tradičně provázela řada emotivních situací. Půl minuty před koncem utkání se na ledě strhla nefalšovaná bitka po vzoru NHL. Jihlavský Ladislav Rytnauer se ostře pustil do havlíčkobrodského Martina Ondráčka. Akce byla vyústěním řady potyček během zápasu. „Utkání rozhodla naše nesoustředěnost v první třetině, kdy jsme dvakrát špatně vystřídali a dostali dva góly ve třech, a neproměněný nájezd za stavu 2:1,“ pravil kouč Rebelů Petr Novák.

Opory Havlíčkova Brodu

Klubovou produktivitu týmu vede Miroslav Třetina, který stihl nasbírat patnáct kanadských bodů (7+8). V klubu se prosazuje dvojice, která v minulosti nastupovala za extraligovou Slavii Praha - Michal Borovanský a Lukáš Endál. Do jednoho utkání naskočil i oblíbenec ústeckých příznivců: Tomáš Micka.

Sestavy z posledního utkání:

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Vobořil, Gýna, Sklenička - Hovorka, Alinč, Šaffer - Janků, Kříž, Heřman - Mrázek, Pajič, Dragoun - Pšurný M., Mikulík, Pšurný R.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Linhart) - Drtina, Šulc, Jebavý, Soldán, Roth, Jelínek, Špelda, Pavlík - Holec, Endál, Borovanský - Smith, Třetina, Knotek - Jelínek, Stromko, Čermák - Svoboda, Ondráček, Dušátko.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže