Ú s t í n/L. - Měl to být rutinní zápas favorita s outsiderem. To by však Benátky nad Jizerou nemohly vytáhnout eso z rukávu. Zkušený brankář Marek Pinc přiváděl ústecké hráče k zoufalství. Gólman, jenž si po podpisu smlouvy s extraligovým Libercem odskočil do Benátek, málem ve Zlatopramen Aréně vychytal čisté konto.
Marek Pinc vs. Ústečtí Lvi. Nečekaná jednozápasová výpomoc se farmářskému celku Liberce vyplatila. Účastník mistrovství světa 2007 a 2008 ve středečním večeru ukázal, že ani po sedmiměsíční pauze neztratil nic ze svých brankářských dovedností. „Ústí bylo od začátku lepší. Věděli jsme, že nás Slovan zatlačí. Domácí mají samozřejmě lepší mančaft. Bylo to přece jen vidět. Musím však pochválit spoluhráče. Bojovali až do konce. Odvedli maximum, nakonec to na body nestačilo,“ smutnil brankářský velikán.

Pinc za svá záda pustil jediný puk. Rozhodující. „Inkasovaný gól jsem neviděl. Domácí tu situaci sehráli velmi dobře. Měl jsem zakrytý výhled a nějak mi puk prolétl do branky,“ litoval.

Gólman si na nedostatek práce nemohl stěžovat. „V každé třetině měli Ústečtí několik nebezpečných akcí. Musel jsem se ohánět. Řešil jsem mnoho dorážek a ošemetných situací. Měli i pár vyložených příležitostí, naštěstí jsem je vyřešil,“ pochvaluje si.

„Po 213 dnech bez zápasu jsem to čekal horší. S utkáním jsem však spokojený. Zachytal jsem si, zpotil se. Splnilo to moje očekávání. Snažil jsem si zápas užít. Škoda, že si neodvážíme alespoň bod.“

Jiří Kudrna: Marek ukázal, že je skvělý brankář

Útočník Jiří Kudrna měl jasno, díky komu byl středeční zápas až do posledních chvil otevřený. „Vzhledem k tomu, že to byl první Markův zápas v sezóně, ukázal, že je skvělý brankář. Podržel nás, vychytal domácí hráče. Na tom se shodnou všichni,“ potvrdil.

Také Kudrna hřímal nad těsnou porážkou. „ Co si budeme povídat, jsme zklamaní. Téměř 50 minut držíme bezbrankový stav a nakonec z toho nic není. Je to škoda, zápas byl totiž až do konce otevřený. Domácí jsme potrápili, z výkonu může panovat pozitivní dojem.“

Zatímco s herním projevem v benáteckém táboru panovala spokojenost, výsledek označují za nešťastný. „Jednogólovou porážku nebereme. Nezískali jsme body do tabulky. Samozřejmě jsme věděli proti komu nastupujeme, ale chtěli jsme získat bod, kterému jsme byli blízko. Věřili jsme, že se nám to povede,“ tvrdil.

Středočeši, kteří přežili i ty největší útočné manévry domácích, nakonec inkasovali z docela nenápadné akce. „ I takové góly padají. Ústečtí dobře clonili našemu brankáři. Pinc nic neviděl,“ popisoval zásadní moment utkání.

Benátky se vinou závěrečného pětiminutového oslabení nenadechly k závěrečnému náporu. „Velká škoda. Faul jsem neviděl. Bohužel jsme si upřeli závěrečný tlak a pokus vyrovnání,“ uzavřel bývalý hráč Slovanu, jenž s ústeckým klubem před třemi sezónami vybojoval postup do extraligy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže