Ú s t í n/L. - Dvěma brankami přispěl k šumperské demolici. I přes jasný výsledek útočník Jan Alinč zůstává pevně na zemi a chválí ústeckého brankáře Zdeňka Orcta. „Pochytal spoustu střel. Bez něj mohl být výsledek jiný,“ říká.

Na téměř pětihodinovou cestu domů dostali šumperští hokejisté přibaleno osm gólů. A to i díky Janu Alinčovi, který se třikrát zapsal do zápasových statistik. „Ale nemyslím si, že jsem odehrál svůj nejpovedenější zápas. Konečně jsem alespoň protrhl smůlu v koncovce. V předchozích třech utkáních jsem totiž jel třeba i třikrát sám na soupeřova brankáře a nedal,“ povídá. Alinč nezapomíná na základ každého úspěchu - výkon gólmana. „Konečný stav je výborný. Ale musím pochválit našeho brankáře Orcta. Bez něj mohl být výsledek jiný.“

Alinč pokračuje v zápasovém rozboru. „K utkání jsme přistoupili jako ke každému jinému. Chtěli jsme vstřelit rychlou branku a pohlídat si zadní vrátka. S předvedenou hrou jsme spokojeni. Divákům se to muselo líbit. Od Šumperka jsme nic nečekali,“ vypráví.

Ústečtí i přes přání fanoušků nevyúčtovali Vojtkovi deset puků za jeho zády. „O deseti gólech jsme neuvažovali. Naopak jsme si dávali pozor, abychom hráli dobře zezadu. V obranné činnosti jsme udělali nějaké ty chyby, Orct to pak musel pochytat,“ všímá si.

Alinč ve hře šumperských Draků nenašel výrazné rozdíly oproti jiným soupeřům. „Všichni protivníci bývají na víceméně stejné úrovni. Jen v Chrudimi to bylo jiné. Mají malé kluziště, což mi vůbec nevyhovovalo.“

Již čtveřice ústeckých vyvolených hráčů nakoukla do extraligy v rámci střídavých startů. Mohlo by se tak stát i v případě sedmatřicetiletého centra? „O tom nepřemýšlím. Ještě se necítím v takové psychické pohodě, abych uvažoval o střídavých startech. Jestli něco přijde? Netuším. Nechávám tomu volný průběh,“ dušuje se.

Kapitán: Vojtek je splachovací

Brankář Draků Martin Vojtek nebude mít na Zlatopramen Arenu dobré vzpomínky. „Má ale takovou splachovací povahu. Na debakl už určitě zapomněl,“ říká kapitán ústeckého celku Jan Klobouček. „Tyhle zápasy bývají o první brance. Když spadne, není co řešit. Když ne, bývá to horší."

Slovan se konečně rozstřílel. „Je dobré, že jsme se prosadili. Pro útočníky to je důležité. Možná se celkově už naše hra uvolní a v koncovce nebudeme v takové křeči. Měli jsme i další šance. Rozdíl mohl být větší, ale to je v každém zápase stejné. Naopak v některých momentech nás podržel brankář Orct. Konečný výsledek odpovídá obrazu hry,“ ví.

Klobouček i přes jasné skóre našel ve hře určité rezervy. „Směrem dozadu to ještě není ono. Stále je na čem pracovat,“ svěřuje se. „Naše taktika je na všechny soupeře stejná. Základem je hrát jednoduše a dobře zezadu. Je jedno jestli přijede soupeř z vrchu nebo spodku tabulky.“

Barus: Něco bylo špatně

V dost odlišném rozpoložení než domácí borci se nacházel šumperský veterán Miroslav Barus. Lví stadion opouštěl smířeně. „Zaslouženě si odvážíme pořádný debakl. Sice jsme poměrně dlouho drželi solidní výsledek, ale nakonec nebylo co řešit. Něco bylo zkrátka špatně. Se žádnou z odehraných třetin nemůžeme být spokojeni. Do patnácté minuty jsme drželi bezbrankový stav, ale pak nám Ústí vstřelilo dva góly a to už se těžko otáčí,“ popisuje.

Draci ve druhé periodě však ještě cítili šanci. „Přestože nám domácí utekli na rozdíl tří gólů, byla druhá třetina ještě vyrovnaná. Vytvořili jsme si nějaké příležitosti. Kdybychom je proměnili, mohlo to dopadnout jinak. Třetí třetina nám bohužel vzala veškeré naděje. Tu jsme nezvládli.“

Šumperští si díky porážce upevnili poslední pozici v tabulce a Barus ví, že na jeho tým čeká ještě těžká práce. „V současné chvíli se musíme dívat na celky před námi, aby nám bodově neodskočily. Potřebujeme se na ně dotáhnout a být v takové pozici, abychom se udrželi ve hře o solidní umístění a nehráli jen o holý sestup,“ tvrdí hráč, jenž při svém působení v ústeckém dresu ze současného kádru Slovanu bojoval po boku Jana Kloboučka, Davida Pazourka a Michala Dragouna.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže