Ú s t í n/L. - Trojice Roman Němeček, Martin Šagát a Rok Pajič se postarala o největší poprask posledních dní. Zpráva o tom, že trojice vyvolených pomůže virózou oslabené extraligové Mladé Boleslavi nenechala v klidu snad jediného ústeckého příznivce. „Střídavé starty mi ale nepomáhají. Myslím, že to nemá moc smysl,“ svěřuje se pro klubový web Rok Pajič.
Jak se zrodil váš krátkodobý přesun do Mladé Boleslavi?

Po sobotním zápase v Táboře jsem odnesl výstroj do autobusu a nasedl do auta s Milanem Vobořilem, který tam měl bratra. Říkal jsem si: neděle je volná, chci být co nejdříve doma u rodiny v Praze. Za půl hodiny mi volal Roman Němeček, že druhý den se musíme dostavit do Mladé Boleslavi na zápas.

Jaká byla vaše reakce?

Nikomu jsem nesliboval na kolik to bude zápasů. Seběhlo se to tak rychle, že jsem vůbec nepřemýšlel, jestli mám jít hrát nebo ne.

Co jste poté dělal?

Spal jsem v Praze. Druhý den jsem jel do Boleslavi. Zahrál jsem si zápas, ale nic to neřeší. Smlouvu mám v Ústí. Chci Slovanu pomoct vybojovat extraligu.

Jak svoji anabázi v dresu Mladé Boleslavi zpětně hodnotíte?

Střídavé starty už pro mě nejsou. Moc se mi to nelíbí. Je s tím spojeno mnoho cestování. Odehrál jsem pouhých šest střídání. Možná v osmnácti letech bych byl za ně vděčný. Řekl bych si, že každá zkušenost dobrá. Spíš mě to ale pokaždé unaví a pak neodevzdávám patřičné výkony v klubu, ve kterém mám smlouvu. Ale vím z předchozího působení v Liberci, že když jsem dostal více prostoru, jsem svoji úlohu splnil a na extraligu v pohodě stačil.

Je možné, že se v kádru Boleslavi ještě objevíte? Třeba v pátek, kdy bruslaři hrají s Kometou Brno?

Odehrál jsem tam jediný zápas a patrně to tím skončí. Jestli dostanu pozvánku? Netuším.

Jak vás přijali noví spoluhráči?

Pár kluků jsem znal z minulé sezóny. Kádr se sice obměnil, ale poznal jsem hlavně bývalé spoluhráče z Liberce. Rád jsem je viděl.

Všiml jste si nějakých rozdílů mezi extraligou a první ligou, které byste v Ústí mohl využít?

Těžko říct. Šest střídání je na nějaké závěry málo. Extraliga se dnes všude hraje ze zajištěné obrany. Hned v prvním střídání jsem se alespoň poměrně lehce dostal do šance.

Někteří fanoušci se přesunu trojice ústeckých hráčů do Mladé Boleslavi upřímně divili…

Věřím, že se to fanouškům nelíbilo. Za to ale nemůžu. Kdybych měl na výběr, možná bych přemýšlel jestli tam jít hrát nebo ne.

Dá se předpokládat, že i další ústečtí hráči v budoucnu zamíří na střídavé starty…

Jiným hráčům to třeba vůbec nevadí. Ani cestování. Jsou rádi za tři střídání, ale mě to nic nedá. Pouze místo odpočinku nebo spánku po obědě musím sedět na střídačce a občas skočit na led. Pro mě je lepší si odpočinout a soustředit se na výkon v kmenovém týmu.

Alespoň jste se na chvilku vrátil do extraligy, po které jste vždy toužil…

Sice jsem vždy chtěl působit v extralize, ale moji prioritou je nyní pomoct Ústí.

Zavzpomínal jste na dosud nejdelší liberecké extraligové angažmá?

Za trenéra Palečka v Liberci jsem to měl dobře nastartované. Mé výkony nebyly špatné. V týmu ale byla obrovská konkurence. Samé hvězdy, cílem byl zisk titulu. Nakoupilo se mnoho útočníků. Měl jsem malou šanci se nastálo prosadit. Kdybych tenkrát působil někde jinde, kde by nebyly takové ambice, mohl jsem se možná v extralize už natrvalo usadit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže