Ú s t í n/L. - Překvapilo to. Důrazný útočník Zbyněk Sklenička už nemá v popisu práce dotírat na soupeřova brankáře a úřadovat v útočném pásmu. Představuje se v nové roli. Na pozici, s kterou nepočítal leckterý ústecký příznivec. V obraně nastoupil potřetí a i s jeho pomocí Ústečtí Lvi dosud nepoznali hořkost porážky a proti Hradci Králové konečně dovedli domácí zápas do vítězného konce v základní hrací době.

Tah kouče Rosola funguje. Tým se zvedá a obranná dvojice Sklenička – Gýna nechybuje. Ani ve třetím utkání po sobě zbrusu nový tandem nebyl u inkasované branky. „V obraně jsem spokojený. Nové místo si pochvaluji,“ říká Sklenička.

V defenzivě má jiné povinnosti, než dosud. „Upravil jsem tréninkový plán. Musím se více vracet a bruslit směrem dozadu. A jde to. Obrana je především o zodpovědnosti. Jestli mě to táhne dopředu? Snažím se hrát jednoduše a nic nevymýšlet. Mým úkolem je hlavně nedostat gól, což se zatím daří.“

I díky obětavosti Zbyňka Skleničky Slovan vítězí. Tentokrát přehrál Hradec Králové. „Udrželi jsme nulu. To je pozitivní. Obranná hra sice není ještě úplně ideální, ale každý takový výsledek je výborný,“ ví další obránce Jiří Zeman.

Zemana hra ústeckého středečního soupeře překvapila. „Hradec přijel trošičku ustrašený a nehráli ten hokej, co loni. Asi ještě nejsou sehraní, jak by chtěli. Hráli jinak, než jsme byli zvyklí. Dřív se prezentovali velmi aktivní hrou. Dnes vůbec. To z jejich strany nebylo,“ diví se.

Svým pohledem na věc přispěl i Jan Klobouček, který si pochvaluje nulu v kolonce obdržených branek. „Z pohledu defenzivy to bylo lepší než v předchozích zápasech. Nebylo to ještě stoprocentní, ale už si naše hra sedá. Žádné vítězství se nedá předem označit jako povinné. To je hloupost. Bojujeme o první místo s Chomutovem, ale rozhodovat se bude v play-off,“ povídá.

Plné ruce práce měla východočeská obrana s útočnou trojicí Janků – Alinč – Pazourek. Postarala se o oba gólové zásahy. Nejdříve pálil do černého Pavel Janků a vítězství důležitým gólem pečetil Jan Alinč. „Musím především pochválit naše levé křídlo Davida Pazourka. Byl velkou jistotou. Spolupráce s Pavlem Janků taktéž klapala. Naše lajna vsítila obě branky. Měli jsme i další šance.“

Ač Slovan bere všechny body, Alinč si je vědom, že zdolání hradeckého celku nebyla jednoduchá záležitost. „Jsou to těžší zápasy než v přípravě proti exraligovým týmům. Až jsem z toho překvapený,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže