Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan, povzbuzen vítězstvím na ledě nováčka z Tábora, bude v rámci 6. kola druhé nejvyšší soutěže bojovat proti hokejistům Hradce Králové. Ti se v krajské metropoli představí poprvé od březnového semifinále play-off. „Domácí jsou favoritem. My musíme dobře začít a pak se může stát cokoli,“ tvrdí odhodlaně kouč Východočechů Jiří Mička.

Hradeckému týmu se úvod sezóny nepovedl. Patří mu jedenáctá pozice a dosud nasbíral pouze pět bodů. Plný počet si připsal jen v utkání s Kadaní. Dvakrát padl po samostatných nájezdech. S Havlíčkovým Brodem a naposledy na ledě Třebíče. Za rámeček si jistě nedá debakl s Jihlavou 1:5 a nepovedl se mu ani duel s Chomutovem (2:4).

Východočeši hřímají na koncovku. „Máme pocit, že jdeme herně nahoru, ale my se strašně nadřeme na vstřelení branky. Můžeme si sice říct, že jsme třikrát bodovali, ale ten zisk pěti bodů v pěti zápasech rozhodně není dostatečný,“ svěřuje se pro klubový web trenér červenožlutých Jiří Mička.

Lodivod ústeckého středečního soupeře ví, že jeho tým nebude čekat ve Zlatopramen Areně lehká práce. „Ústí doma dvakrát nevyhrálo v normální hrací době a jistě se na nás důkladně připraví. My tam nemáme co ztratit a když dobře začneme, můžeme si nějaký bodík odvézt.“

Nejproduktivnější součástí královehradeckého celku se čtyřmi asistencemi je bývalý hráč ústeckého klubu Martin Koudelka. Jistotou v brance je Filip Luňák s úspěšností 90,61%. Častým hostem trestných lavic bývá se šesti minutami Lukáš Filip.

Hradec Králové se v minulé sezóně prezentoval velmi sympatickou hrou a nakoukl dokonce do semifinále, kde srdnatě bojoval proti žlutomodrým. V letním období však citelně obměnil kádr, který zatím nenavázal na úspěch ze skončeného ročníku. Z klubu odešlo sedm hráčů. Neúčast hráčských jistot typu Vladislava Koutského, Martina Filipa či exústeckého tvrďáka Daniela Zápotočného mohou být znát.

Sestavy z posledního zápasu

Ústí n.L. - Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž O., Vobořil, Gýna - Sklenička, Šagát, Mikulík, Dragoun, Janků, Alinč, Heřman, Mrázek, Pajič, Pazourek, Pšurný R., Kříž P. - Pšurný M.

Hradec Králové - Luňák - Filip, Karlíček - Pánek, Hendrich - Táborský, Lesák - Pazdera, Seidl - Fořt, Roubík, Kadlec - Hruška J., Koudelka, Volráb - Frorián, Kubišta, Moskal - Březina, Budinský, Hruška O.

Ostatní zápasy 6.kola
17:30 HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň
17:30 HC Havířov Panthers - HC Rebel Havlíčkův Brod
18:00 HC Olomouc - HC Orli Znojmo
18:00 Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Vrchlabí - HC Dukla Jihlava
18:00 HC Berounští Medvědi - KLH Chomutov
18:00 Hockey Club Tábor - HC Chrudim

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže