Ú s t í n/L. - Kabinu opouštěl jako jeden z posledních. Pomalým krokem a značně rozladěn. Veterán Pavel Janků neskrýval zklamání ze zbytečné ztráty jednoho bodu. Slovan porazil Třebíč až po samostatných nájezdech. A výkonem měl k dokonalosti daleko.

Ústečtí Lvi i ve druhém domácím střetnutí ztratili. Outsiderovi z Třebíče darovali bod, který by v konečném zúčtování mohl chybět. „Byla to bída. Nehráli jsme dobře. Bylo to špatné. Třebíč toho využila. A tak si odváží bod. Těžko se mi to hodnotí,“ hledá Janků s obtížemi správná slova, která by vystihla středeční zápas.

Zatímco v přípravném období žlutomodří řádili, v ostrých měřeních na ně přišel útlum. Alespoň ten střelecký. „V minulém zápase s Kadaní jsme se dostali do mnohem více šancí. Ani to jsme nedokázali zopakovat. Dnes jich bylo méně. Mnohem méně. Příčina neproměňování? Nevím, těžko říct.“

Janků do utkání vstoupil coby nejproduktivnější z celého kádru Ústeckých Lvů. Uprostřed týdne na konci zářijového měsíce však dalšími kanadskými body nepřispěl. „Ke svým výkonům se ale vyjadřovat nebudu. Chci, abychom jako tým vyhrávali a dařilo se nám. Abychom se drželi na prvním nebo druhém místě. To mě zajímá. Jsem sice rád, že jsem nějaké góly dal a že jsem se několikrát prosadil a mužstvu to pomohlo. Ale jinak se tím nezabývám,“ opáčí důrazně.

Ústečtí dosud ze čtveřice prvoligových soubojů nasbírali deset bodů. „Nejsme spokojení. Dvakrát jsme doma nedokázali vyhrát v řádné hrací době. Navíc se soupeři, s kterými by se to stávat nemělo. Spokojenost není na místě. Ne,“ není Janků spokojen s úvodem sezóny.

A na závěr dodává. „Nejtěžší zápas jsme sehráli v Olomouci.“ Tehdy si připsali všechny body. Jak si povedou příště?

Káňa: Hráli jsme na 0:0

S mnohem lepší náladou a s klobásou na cestu opouštěl Lví arénu třebíčský Jan Káňa. Jeho tým získal cenný bod, s kterým se moc nepočítalo. „Jsme spokojení. Uhráli jsme bod, což se počítá. Hráli jsme zodpovědně zezadu. A naše taktika se vyplatila,“ povídá devatenáctiletý útočník.

„Stoprocentně to byl s Ústím pro nás dosud nejtěžší zápas. Ale povedla se nám obranná činnost. Což bylo důležité. V minulých zápasech jsme dostali moc branek. Takže jsme se zaměřili na obranu. Chtěli jsme hrát na 0:0 a skoro se to povedlo,“ říká.

Utkání se mu vydařilo, měl řadu brankových příležitostí. Oslavy gólu se však nakonec nedočkal. „Pár šancí jsem měl. Moje formace hrála velmi dobře. Ke gólu chybělo už je to pověstné štěstíčko. Ale jako nejbezpečnější hráč jsem si nepřipadal,“ vykládá s úsměvem.

Branky se nedočkal ani při nájezdech. Z jedenácti třebíčských zakončil rovnou dva. Neúspěšně. „Poprvé jsem puk dostatečně nezvedl, Orctovi skončil na zádech. Podruhé mi to ujelo,“ hřímá.

Po Jihlavě, Havlíčkově Brodě a Kadani na jeho tým čekalo pořádné sousto. Jaký má pocit z dosavadního průběhu sezóny? „Nic moc. Úvodní dvě kola jsme vysoko prohráli. Doma s Havlíčkovým Brodem jsme měli vyhrát. A s Jihlavou to byla blamáž. Je co zlepšovat, s úvodem sezóny v Třebíči nejsme spokojeni,“ ukončuje rozhovor a jde do týmového autobusu. Na Vysočinu ho čeká dlouhá cesta, ale se získaným bodem a solidním výkonem…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže