O l o m o u c – Cenné tříbodové vítězství si z ledu Olomouce odvezli v rámci 3. kola první hokejové ligy ústečtí Lvi. Duel týmů, které v prvních dvou kolech neprohrály, nabídl kvalitní bitvu ve vysokém tempu. „Byl to dobrý zápas. Taková první vážnější prověrka,“ uznal po zápase ústecký Pavel Janků.

Právě Janků patřil mezi hlavní postavy duelu. Úvodní třetina nabídla vyrovnané měření sil, hned od začátku se hrálo aktivně v rychlém tempu. Diváci sledovali nadprůměrný hokej. „Byl to dobrý zápas. Taková první vážnější prověrka. Měli jsme ze soupeře respekt, protože Olomouc podává výborné výkony. Podařilo se nám zvítězit, za což jsme velmi rádi,“ radoval se po utkání zkušený útočník s desítkou na zádech.

V úvodní části si obě mužstva vytvořila řadu šancí, ve druhé třetině ale na ledě dominoval jen jeden tým – Ústí nad Labem. „První třetina byla opravdu vyrovnaná, protože soupeř hrál dobře. Ale gólman Zdeněk Orct dneska chytal výborně. Myslím si, že to je muž zápasu. Vyloženě to vychytal,“ chválil Janků brankáře Lvů. „Nám se pak podařilo vstřelit dva góly, to nás uklidnilo a soupeře trochu přibrzdilo. Ale ve třetí třetině se Olomouc díky našim oslabením dostala do zápasu. A ten konec byl tím pádem vypjatý,“ dodal.

Právě ve třetím dějství hrála domácí Mora dlouhou přesilovku pět na tři. Více než minut a půl byla nastěhovaná před Orctem, ale Severočeši se ubránili. I to mohl být klíčový moment celého utkání: „Určitě jo. Olomouc by potom měla víc času a mohla by ten zápas třeba zvrátit. Kluci to zahráli perfektně,“ souhlasil Pavel Janků.

Právě čtyřicetiletý útočník jako první otevřel skóre. Běžela pětadvacátá minuta, když poslal hosty do vedení. „Honza Heřman vybojoval puk v rohu, přihrál ho Honzovi Alinčovi, který to perfektně vybruslil a viděl mě. Já jsem si najel do volného prostoru a ta přihrávka, kterou jsem dostal, byla neskutečná. Před sebou jsem měl pouze prázdnou branku, takže jsem to tam doťukl,“ popisoval Janků, jak jednoduše k zápisu do listiny střelců přišel.

Mohlo by se zdát, že Slovanu více vyhovuje hrát právě proti hokejově vyspělejším soupeřům jako je Olomouc. Vždyť v předchozím kole to Lvům proti Kadani střelecky moc nešlo. „Ano, vyhovuje nám to. Ale zase na druhou stranu proti Kadani jsme jenom neproměnili šance. Ten výkon sice nebyl úplně ideální, ale těch šancí bylo mraky. A pokud ty góly nedáme, tak tím každého soupeře povzbudíme. To byl důvod, proč jsme vyhráli až po prodloužení,“ vrátil se Janků ke dvoubodovému vítězství ve druhém kole.

Zaváhání však Lvi odčinili. Získali důležité tři body na ledě silného soupeře. Začátek sezóny tak vyšel parádně. Další body do tabulky si mohou Ústečtí vybojovat už ve středu. To doma hostí Horáckou Slavii Třebíč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže