online přenos.">
Ú s t í n/L. - Přestože Slovan v domácím utkání s Kadaní nemohl přes řadu šancí nalézt střeleckou pohodu, možnost reparátu má již v sobotu 19. září, kdy zajíždí na led silné Olomouce. Utkání započne v 17:00, samozřejmostí je podrobný online přenos.

Zápas plný spálených šancí byl ten první a zatím poslední, který měli fanoušci Lvů možnost shlédnout na svém domácím stadionu. Kadaň by nebyla vážnějším soupeřem, kdyby se brankář Jarina nedohodl před zápasem se Štěstěnou. Utkání tak bylo nakonec překvapivě dramatické, naštěstí domácí výhru vydolovali alespoň v prodloužení. Jistě se budou Ústečtí chtít v koncovce zlepšit už v následujícím zápase s Olomoucí. Nebudou to ale mít jednoduché. Hanácký tým před sezonou dokázal posílit a poohlíží se po horních pozicích v prvoligové tabulce.

Olomouc tak bude chtít jistě uspět. Obzvlášť před domácím publikem a s přihlédnutím k faktu, že se Slovanem dokázala vyhrát naposled před čtyřmi lety - bez dvou dnů přesně. Lvy tak nečeká vůbec nic lehkého. V uplynulých kolech Mora vyhrála oba zápasy. Nejdříve si doma poradila s nebezpečným Vrchlabím 3:1, ve druhém kole se pak vydala za prvním letošním soupeřem žlutomodrých - do Berouna. A zde opět dokázala zvítězit stejným výsledkem.

Co se týče přípravy, v té olomoučtí hokejisté nastoupili ke slušným dvanácti zápasům. Podařilo se jim sedmkrát vyhrát, pětkrát prohrát. Narozdíl od Ústí se ale neutkali s žádným extraligovým celkem, pokud tedy nepočítáme brněnskou Kometu, které podlehli hned v prvním přípravném zápase 1:3. Soupeřem jim tedy byly převážně prvoligové celky, nepočítáme-li hokejově lehce exotické Poláky z Czarne Jastrzębie (5:1 pro Olomouc), slovenskou Skalici (venkovní prohra 2:5), porazili i francouzského mistra z Grenoblu (4:1).

Co se změn v kádru Hanáků týká, příchody a odchody hráčů jsou co do počtu vyrovnané. Do jiných celků zamířil například Petr Sakrajda, bude vypomáhat Vsetínu. Radim Ostrčil se bude snažit své hokejové kvality uplatňovat v dresu Třebíče. Žádnému fanouškovi Lvů pak jistě neuniklo, že dres ústecký vyměnil právě za olomoucký obránce Ondřej Kříž.

Jak již bylo naznačeno, Olomouc před sezonou poměrně slušně posílila, ač většina hráčů přišla pouze na hostování. Z Mory si totiž udělala menší farmu čerstvě extraligová Kometa, odkud přišel například Petr Polodna, Martin Zábranský, Michal Černý či Petr Haluza. Jednou z mála výjimek v příchodech je pak Radim Kucharczyk, který ze Znojma zamířil do Olomouce nastálo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže