Ú s t í n/L. - „Každý si myslel, že Kadani naložíme,“ nechal se v pozápasovém rozhovoru slyšet Jan Kloz. To se ale nestalo a vinou byla hlavně produktivita Ústeckých - šancí totiž měli požehnaně. To si moc dobře uvědomoval i mladý útočník. „Vypracovali jsme spoustu šancí a bohužel je neproměnili.“

Mnohdy drtivou převahu předváděl Slovan v zápase s Kadaní. Tak například, v druhé třetině se Kadaň dostala před ústeckého brankáře až v jedenácté minutě. Celá třetina pak skončila na střely 20:4 pro Ústí. Jenže na ty se nehraje. Rozhodující jsou góly, a těch dali Ústečtí stejně, jako Kadaň. Jeden. „Šancí bylo mnoho a nikdo by se dneska nemohl divit, kdybychom jim dali deset gólů. Ale výborně je podržel brankář, oni dali dva góly prakticky z ničeho. My jsme je tlačili a nic nedali, aby potom Kadaň jednou ujela a dala z ničeho nic branku. To se tak někdy stává.“

Druhá třetina byla ve znamení obrovského náporu, jak už bylo naznačeno v předchozím odstavci. „My jsme hráli stejně, jako v první třetině a já si myslím, že hra byla dobrá. Opět jsme si vypracovali spoustu šancí a bohužel jsme je neproměnili, to je celé. Ta hra je o gólech, které jsme prostě nedávali,“ uvědomoval si Kloz po zápase střeleckou nemohoucnost Lvů z Ústí.

Nabízí se tak otázka, co by se v zápase ještě mohlo stát, kdyby šikovný mladík ve druhé třetině nevstřelil prazvláštní vyrovnávací gól na 2:2. „Byl se štěstím. Měli jsme předtím spoustu tutovek a pak tam spadne taková haluz. Naštěstí. Nicméně padnul po souhře, která vypadala tak, jak chceme. Útočník si najede, dostane přihrávku od obránce, ten mi to jen srazil a bylo jen na mně, co s pukem vymyslím. Ještě že to tam spadlo,“ byl Kloz po utkání rád a s ním jistojistě i většina ze stadionu odcházejících fanoušků Lvů.

Ti si ovšem před prvním ligovým duelem sezony na domácím ledě vykreslovali jistě poněkud jiný konečný výsledek. „Od nás všichni čekají, že vyhrajeme, hlavně s podobnými soupeři. Každý si myslel, že Kadani naložíme, což se nestalo. V poslední třetině jsme to hrozně moc chtěli urvat, takže hra byla kolikrát až moc zbrklá. To pramenilo asi z přemíry snahy,“ zamýšlel se útočník nad tím, proč Slovan hrál ve třetí třetině už lehce toporně, hlavně ve srovnání s předchozími.

Co tedy nakonec chybělo k výhře bylo jasné i poslednímu člověku v aréně. Bylo to proměňování šancí. To se v předchozím zápase dařilo, proti Kadani už tolik ne. „Podle mě nebyl dnešní zápas nějak moc rozdílný od toho, co jsme sehráli v Berouně. Tam jsme taky měli převahu, z čeho jsme tam dávali góly, to jsme dneska proměnit nedokázali. Škoda, dneska jsme měli vyhrát v základní hrací době. Na druhou stranu že bychom na sebe byli po zápase v kabině nějací naštvaní, to ne. Zápas jsme vyhráli, neodehráli jsme ho špatně, dokázali jsme si vypracovat spoustu šancí. Sice asi každý čekal body tři, ale máme začátek sezony, teď budou všichni soupeři těžcí.“

Ve třetím kole první ligy zajíždí Slovan na Moravu, přesněji do Olomouce. Zajímavý a určitě ne jednoduchý protivník. „V přípravě jsme proti nim nehráli a já osobně ani nevím, kým posílili. Ale my tam jedeme vyhrát, očekává se to od nás, ať hrajeme doma nebo venku. Jak jsem říkal. Do Olomouce nejedeme s jiným cílem než tam vyhrát,“ říká na závěr odhodlaně Jan Kloz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže