Nejdelší, ale zato zábavný rozhovor vedli fanoušci s generálním manažerem Robertem Kyselou. I když se někdy nejednalo o vtipné téma, jako v případě odchodů, vždy se našlo něco, čemu se fanoušci zasmáli. Hodně se rozhovořil o hráčích, kteří odešli a nebo kteří přišli. Vysvětlil, co od nich čeká a na jaký styl hry se žlutomodré mužstvo zaměří.
Úspěch:

Když se zamyslím nad těmi ambicemi, tak úspěchem je vyhrát první ligu, protože Chomutov má ty ambice stejné. Myslím si, že by to mělo být o dvou klubech, které si myslí, že by mohly postoupit do baráže. To neznamená, že bych nechtěl do extraligy, spíše naopak, ale myslím si, že Chomutov bude kousat více než loni. Mají dost zvučných posil, udělali změnu trenéra, ale já věřím, že si naši hráči s tím poradí.

Zúžení extraligy:

Myslím si, že zúžení extraligy není potřeba. Každý tým, co je nyní v extralize, je nějakým způsobem zajištěn. Už tam není žádný „Vsetín“ a podobně. Je dost vyrovnaná. Není tam žádný outsider. Osobně si myslím, že kdyby se naopak rozšířila o Chomutov a o Ústí, tak to té extralize vůbec neuškodí. Možná to prospěje i první lize, protože ostatní kluby na to, aby konkurovaly Ústí, v současné době nemají. Ani herně, ani zázemím a ani finančně. Neříkám ale, že by naše mužstvo v extralize neskončilo poslední, ale určitě bychom se o vyšší příčky poprali, a kdo ví, možná bychom i přes to poslední skončili. Nebyli bychom nejhorší, stejně jako Chomutov. Nedalo by se říci, kdo by byl poslední.

Odchody:

Odešel Martin Tůma, který ve finále moc nehrál a v baráži vůbec. Také odešel Lukáš Bolf, kterého potkal téměř stejný osud. Tůma je dnes v Litvínově desátý obránce, Sparta Bolfa poslala do Berouna. Petr Macháček také odešel zpět do Budějovic a pravděpodobně za ně bude hrát. Místo něho jsme angažovali Milana Vobořila, který hrál s pochroumaným kolenem v Litvínově. Po sezóně šel na operaci. Je to zodpovědný hráč, který opravdu brání jako pravý obránce.

Z útoku odešel Rastislav Špirko, který již měl dohodu s Pardubicemi a věděli jsme, že chce hrát extraligu, takže ho nešlo udržet. Slíbil, že se přijede podívat, protože tady má Hovorku a Šagáta.

Odešel Petr Přeučil. Bude hrát za Most než si najde nové angažmá. Měl příležitost se ukázat, ale nepředvedl žádné výsledky. Václav Novák měl odejít do Kladna. Pak ale neměli peníze a příchodem Františka Kaberleho se mu zavřely dveře úplně. V současné době jsme se dohodli na rozvázání smlouvy a pravděpodobně skončí v Benátkách nad Jizerou. Bude čekat, zda-li dostane někde příležitost. Po hokejové stránce je velmi dobrý hráč.

Bývalý kapitán Jan Čaloun sem přišel jako velká hvězda, která má Ústí spasit, v 35ti letech má ale každý hráč z velký části svoji kariéru za sebou. Čaloun je hráč, který nemá problémy s váhou, se střelbou a dalšími dovednostmi. Patří mezi nejlepší a nejšikovnější hráče při přesilové hře. Je ale špatný v soubojích, v bruslení, se hrou dozadu. Toto ale po něm nikdo nechtěl. On měl dávat góly. Bohužel se mu ale nedařilo, což zapříčinilo pravděpodobně zranění, která protrpěl. Miloš Hořava se ho snažil natrénovat a chválil ho, nicméně jeho hra nebyla tak přesvědčivá. Stejně tak to s ním zkusil jeho kamarád a bývalý spoluhráč, nyní trenér, Petr Rosol a také jeho Čalounova hra nepřesvědčila. Bohužel přišla tedy situace, kdy s ním tedy trenéři již nepočítali a bylo mu to potřeba říci. Nabídl jsem mu místo u mládeže a scouta. Čaloun ale chce ještě hrát hokej, tak si vyjednal přesun do Vrchlabí. Chápu to, protože je to hráč, který to s tou hokejkou umí. Dveře do Slovanu ve vedení má ale stále otevřené.

Odešel trenér Miloš Hořava, který tady odvedl obrovský kus práce a pokud by měl zájem, tak by tady určitě zůstal. Měl ale ambice se posunout a zlepšovat se ve své trenérské profesi, takže měl zájem odejít do Švédska, kde dlouho hrál. Dostal tedy nabídku a přijal ji. Vyznával především defenzivní hokej a stoprocentní disciplínu. Na jeho místo přišel Petr Rosol. Ten naopak vyznává útočnější hokej. Je to také daný tím, že hrál v útoku. Byl to výborný střelec. Jeho asistentem je Milan Skrbek, který je vlastně Hořavův učitel. Je to Kladeňák a s Hořavou začínal a díky němu je teď tady.

Příchody do mužstva:

Když jsem se zamýšlel nad tím, co nám v baráži s Mladou Boleslaví chybělo, tak to bylo v produktivitě útoku. Tam nás jasně přehrála. Nedokázali jsme nic vymyslet, bylo to takové bez nápadu. Nenašli jsme žádného šikovného střelce. Jinak si nemyslím, že by byla lepší. Rozhodně neměla lepší mužstvo než my. Bohužel ale měla Důrase, který nás vlastně porazil sám. Nám takový hráč ale chyběl. Snažili jsme se najít nějaké posily do útoku. Pár takových šikovnějších hráčů, kteří by také něco dokázali vymyslet, otočit zápas. V přípravných zápasech jsme shodou okolností prvních šest prohrávali, ale dokázali jsme to otočit. Směřuje to tedy k tomu, že se nám to zřejmě povedlo.

Vzali jsme na zkoušku pár hráčů. Pavel Kříž z Vrchlabí je šikovný hráč, který měl dobré výsledky. To samé platí o Roku Pajičovi. To byli první dva centři a s nimi proběhla jednání nejdříve. Pak přišli bratři Pšurní. Bohužel ale Michal má neustále nějaké zdravotní potíže, takže ten teprve začíná trénovat. Jeho dvojče Roman je na tom mnohem lépe. Řekl bych, že patří k nejlepším hráčům. Je vidět, že prostě chce vyhrát a každou střelou chce dát gól. Jako poslední přišel Jan Alinč díky krachu svého bývalého klubu. Měl tam ještě smlouvu asi na tři roky. Stál před rozhodnutím, jestli se v nějakém německém klubu uvolní místo, jelikož německé týmy jsou plné hráčů z Kanady. A Alinč je technický hráč, což není „kanadské“. Rozhodoval se také, jestli se vrátí a dohodl se s námi. Dva roky bude hrát v Ústí. Je sice starší ale vůbec nemá problémy s váhou. Má hodně přehled o hře, drží se na puku a je tvůrce hry. Myslím, že nám hodně pomůže. Má na to hrát extraligu a Vladimír Růžička se mě na něj také ptal a myslím, že jakmile se dostane nějaké mužstvo do problému, tak bude mít zájem si ho vypůjčit. Je to přece vynikající hráč, v Německu udělal 33 bodů, i když jeho tým byl beznadějně poslední a on nehrál plný počet utkání. Na hostování z Litvínova ještě přišel Ladislav Vrtek. To je hráč, kterého chtěl sám trenér. Vrtek je nesmírně šikovný hráč. Skončil druhý v bodování přípravy za Alinčem. Zatím ale má střídavý start vyřízen do Mostu. Určitě ale nějakou příležitost dostane.

Vrátil se do sestavy také František Mrázek, ale bohužel se zranil. Měl tři týdny nohu v sádře. Za léto ale shodil deset kilo, trenér si ho chválí. Bude týmu přínosem, protože dvoumetrového chlapa v předbrankovém prostoru jen tak nikdo neodstraní.

Kladno neprodloužilo smlouvu s brankářem Zdeňkem Orctem a on se rozhodl, že dá přednost Ústí před Slovanem Bratislava, protože to má kousek od Litvínova, odkud pochází. Vzali jsme ho, abychom se zbavili případných problémům, kdyby se nějaký brankář zranil. Z tohoto důvodu je tady, neboť zkušených gólmanů je málo a nebo jsou strašně drazí. O něm se to ale říci nedá a myslím si, že vytvoří výborné brankářské trio. Shodou okolností se na něj ptal i Vladimír Růžička, že má o něj zájem formou střídavých startů a určitě si ho vezme, až mu odjede Furch na mistrovství světa dvacítek. Také se o něj zajímá Miloš Hořava, že by ho chtěl do Švédska, kdyby se mu zranil Málek.

Jedničkou ale zůstává Dušan Salfický. Budeme je střídat, aby všichni byli v permanenci. To znamená, že oni dva by se měli pravidelně střídat podobně, jako to mají v Litvínově s dvojicí Franěk a Hübl. Radka Fialu bychom do toho také chtěli zapojit. Bude záležet na tom, jak se nám podaří nějakého brankáře dát na střídavé starty. Jinak Budějovice a další týmy se zajímaly o Salfického a Radek Fiala bude jezdit chytat pravděpodobně do Mostu.

Hráči, o které je zájem:

Počítalo se se střídavým startem Jana Heřmana do Plzně. Plzni ale zatím příprava vyšla a i ti Kanaďani se dobře rozjeli. Zatím tedy zůstal u nás a my máme o jedno levé křídlo navíc. Hráči se ale samozřejmě vystřídají. Nevešel se ale do sestavy Adam Šaffer, který je celkem poctivý, pracovitý bruslař a důrazný hráč ale zatím je slabší mezi ostatními levými křídly.

Robin Hanzl, náš nejlepší hráč v baráži, se do týmu zapojí, ale bohužel onemocněl poměrně vážnou chorobou. Tři měsíce se nesměl vůbec hnout. Měl totiž mononukleózu. Teď zatím čtrnáct dní trénuje a bude hrát za juniory. Je stále pod kontrolou a nevydrží ještě hrát celý zápas. Ondřej Havlíček je po operaci. Měl vypadlé rameno. Musí se natrénovat. Oba dva tedy nastupují za juniory. Budou za ně hrát asi do 28. října, kdy se rozhodne, zda junioři budou hrát o sestup nebo nebudou. Další junioři jako jsou Ladislav Brož, Jakub Grin a Ondřej Holomek dostanou také v seniorech možnost se ukázat. Holomek je v nominaci na mistrovství světa dvacítek a bude dostávat více příležitostí.

Kapitánem si hráči zvolili Jana Kloboučka, který získal asi dvanáct hlasů. Zraněný je Andrej Novotný a místo něj bude hrát David Mizera.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže