Ú s t í n/L. - Přípravné zápasy jsou již za námi a je známou skutečností, že trenér Ústeckých Lvů v nich postupně prostřídal sedm pětek. Tento fakt přijal každý hráč po svém a v utkáních se všichni snažili podat co nejlepší výkony. Bohužel ne každému bylo dopřáno ukázat, co v něm je. Mezi hráče, kteří nenastoupili ani do jednoho přípravného zápasu, patří i Michal Pšurný.

Jméno Michala Pšurného by ústeckému fanouškovi nemělo znít neznámě. V minulé sezóně sice odehrál většinu zápasů v extraligovém Zlíně, nicméně na přelomu ledna a února zavítal do Ústí jako nová posila. Odehrál zde deset zápasů a v květnu nastoupil do letní přípravy. Překvapením pro ústecké příznivce byl i příchod jeho dvojčete, Romana Pšurného.

„Naposledy jsme hráli s bráchou spolu ve Zlíně a to dokonce ve stejné lajně. Pak Roman odešel do Boleslavi,“ vzpomínal Michal. S úsměvem na rtech také odpovídal i na další otázku: „Rivalita a soutěživost mezi náma nikdy neprobíhala, my se na to takhle nedíváme.“ Dvojčata Pšurní měli tvořit silnou útočnou dvojku, ale Michal se kvůli svému zranění neukázal ani v jednom z přípravných zápasů. „Ve druhém týdnu, co jsme trénovali na ledě, jsem si nešťastně natáhl vaz v kotníku. Léčba byla dlouhodobější, než jsem předpokládal,“ vysvětloval starší z dvojčat Michal.

Nakonec se mladý útočník neukázal na ledě přes pět týdnů a podstupoval speciální léčbu. „Samozřejmě jsem zkoušel bruslit, ale opravdu to nešlo. Chodil jsem tedy na rehabilitace a teď už mohu říci, že kotník drží a snad je to tedy dobré. Naplno jsem začal trénovat tento týden. Poprvé na ledě jsem se cítil, jak kdybych začínal kariéru úplně od začátku. Snažím se dohonit tréninkové manko, které tam je cítit, a doufám, že budu brzo připraven nastoupit do zápasu,“ ukončil rozhovor Michal.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže