V semifinálovém zápase proti pražské Spartě nastoupil i útočník Jan Heřman, který dnes vstřelil svůj první gól v letošních přípravných zápasech. Ústeckým Lvům se nepovedl vstup do utkání. Čtyřbrankové manko pak doháněli ve druhé a třetí třetině. „První třetinu jsme hráli ustrašenej hokej, pak se to postupně vyrovnávalo. Možná, že tu poslední třetinu jsme i Spartu trošku zatlačili,“ přemítal po utkání tento rychlý útočník.

Ústí mělo vlažný vstup do utkání. Už v první třetině se Spartě podařilo odskočit o čtyři branky, což se jen tak nevidí. Čím si vysvětlujete tento nepovedený začátek? Nebyla tam určitá nervozita?
Asi to bylo tím, že jsme z nich měli respekt. Báli jsme se hrát s pukem. Je škoda toho úvodu, protože kdyby nebyl takový, jaký byl, tak si myslím, že jsme s nima ty poslední dvě třetiny hráli hodně slušný hokej a je škoda, že dvacet vteřin před koncem jsme dostali takovej smolnej gól. Pak jsme si dva góly dali de facto sami. Je to škoda.

Ve druhé třetině se Slovan očividně „otrkal“. Podařilo se vám snížit na rozdíl dvou branek. Právě vy jste byl u druhého gólu. Mohl byste popsat vaší gólovou situaci?
Tak tam to začalo už u nás v pásmu, že mi Milan Vobořil dal krásnou nahrávku, já jsem jel, metr za modrou jsem zkusil vystřelit, protože jsme šli tři na tři, trefil jsem beka přede mnou, což by se nemělo stávat. Naštěstí se puk pak odrazil mezi kruhy, kde byl Honza Klobouček, ten ho přistrčil Martinovi Šagátovi a já jsem zůstal před bránou. Martin tam ten puk z otočky nahodil a já jsem ho bekhendem ztečoval mezi nohy.

Pořádně začal Slovan hrát až ve třetí třetině. Měl trenér v kabině o přestávce nějaký proslov?
Říkal, že nemá cenu se jich bát. Že s nima můžeme hrát vyrovnanou partii. A taky se to ukázalo. Třetí třetinu jsme hráli výbornej hokej. Je fakt jenom škoda, že jsme dostali gól chvíli před koncem.

V zápase jste měli několik přesilovek, i přesilovky pět na tři, ale ani jednu jste nedokázali využít. Čím si to vysvětlujete?
Tak jsou ještě tři týdny do začátku ligy a my ty přesilovky víceméně ještě moc nenacvičovali. Já si myslím, že teď se na to vrhneme a ty přesilovky nás budou zdobit jako minulej rok, že jsme z nich dávali nejvíc gólů. Takže teď se ještě všichni sehráváme, ani ty lajny ještě nejsou stoprocentně daný. Všichni bojujeme o místo, každej tady chce zůstat, takže uvidíme, co trenéři nakonec vymyslí.

Je to pro vás velké zklamání, že jste skončili těsně před branami finále?
Tak určitě je to zklamání. Nás to strašně mrzí. Proti Spartě vyrovnat ze čtyři nula na čtyři čtyři to se jen tak nestává. Diváci viděli tu poslední třetinu, že i se Spartou můžeme v pohodě hrát a ten gól – tam byla zlomená hůl na buly, střela od beka do jednoho hráče, kterej clonil před gólmanem, odrazilo se to do jejich hráče a od nohy do brány, takže tam měla Sparta i hodně štěstí.

Kdybys měl zhodnotit celkově ten zápas? Jaký byl?
První třetinu jsme hráli ustrašenej hokej, pak se to postupně vyrovnávalo. Možná, že tu poslední třetinu jsme i Spartu trošku zatlačili. Ale je vidět, že to jsou páni hokejisti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže