Ú s t í n/L. - Ve čtvrtek se Ústečtí Lvi představí v dalším severočeském derby – tentokrát na svém ledě přivítají v přátelském utkání hokejisty z Chomutova. Chomutovští v letošní přípravě vyhráli pouze dva ze šesti zápasů (poslední utkání s Plzní bylo přerušeno kvůli výpadku proudu na ČEZ stadionu). To Slovan je na tom o něco lépe – ústeckým hokejistům se podařilo ze šesti utkání tři vyhrát a jednou remízovat. Podaří se Slovanu opět „bodovat“? To se dozvíte, když zavítáte 20.8.2009 od 18:00 do Zlatopramen Areny a podpoříte v tradičním klání Ústecké Lvy.

Uplynulá sezóna

V sezóně 2008/2009 se tito dva severočeští rivalové potkali pouze 3x. Zajímavostí může být, že vždy na ledě domácího týmu vyhrál soupeř. Šťastnější byl tým Chomutova. V TipSport Cupu zvítězil nad Lvy 4:0, v 5.kole byli Lvi deklasováni výsledkem 6:2. Oproti tomu, na ledě ČEZ Arény v Chomutově, dokázali Lvi přehrát soupeře 3:2, přičemž všemi třemi góly byl zaskočen soupeř během tří minut.
V rozlosování sudá-lichá se již Chomutov s Ústím nepotkal.

Příprava

I rival ze severočeského Chomutova měl možnost změřit své síly s extraligovými soupeři v rámci Tipsport Hockey Cupu. Žádný extraligový tým ovšem porazit nedokázal. Hned na úvod přišla prohra o gól s jihočeským Mountfieldem, kde Chomutov nevstřelil ani branku. S pražskou Spartou vítězství také nepřišlo a v utkání na domácím ledě proti Plzni za stavu 0:3 opět selhala elektrická energie na ČEZ stadionu a utkání bylo ukončeno. První přísun bodů se dostavil pouze proti prvoligovému Hradci Králové, kde Chomutov zvítězil jasně 5:0. V pestré přípravě se tým Radima Rulíka vítězně představil i na ledě nemeckého Weiswasseru. Dále tým čeká ještě šest přípravných utkání, z toho dvě proti HC Slovan Ústečtí Lvi.

Změny v kádru

V loňské sezóně tým spoléhal na finské posily Tarvainena, Toivonena a brankáře Jana Lundella. Kompletní trio Finů ovšem v týmu skončilo kvůli nepodařené sezóně. Tyto hráče doplnila další zvučná jména jako Miroslav Hlinka, Jiří Gombár a Lukáš Chmelíř.

V kolonce příchodů se v týmu nově objevili obránci Ondřej Malinský a ústeckému publiku dobře známý Aleš Pavlas. Mezi útočníky přišli hráči Václav Eiselt, Milan Procházka a Milan Kraft. V brance severočechů dostane příležitost, díky spolupráci s Kadaní, brankář Miroslav Hanuljak

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže