Ústí n/L – Nejen hokejisté se připravují na novou sezónu. V přípravě je i skladba doprovodného programu pro diváky během domácích zápasů Lvů ve Zlatopramen Areně. V našem článku se zaměříme na zvukový doprovod, který fanoušci vnímají během přerušení hry. V nadcházející sezóně se bude o hudbu starat Filip Ludvík alias „DJ Ludweek“.

Vedení klubu věří, že půjde o další krok ve zlepšení celkového dojmu z utkání. „Ludva (Filip Ludvík – pozn. Autora) se hudbou zabývá prakticky od útlého věku, hokej sám hrál a k tomu ústeckému má silnou vazbu. Proto věříme, že jeho produkce fanoušky osloví a bude se jim líbit,“ dodal marketingový asistent klubu Přemysl Zeman.

Fanoušci budou mít možnost podílet se na hudbě, která se ponese Zlatopramen Arenou. „DJ Ludweek bude fanouškům od září pravidelně odpovídat v sekci Ptejte se na našich webových stránkách. Zde tak mohou fanoušci napsat, jakou konkrétní hudbu by si přáli během zápasu slyšet,“ řekl Přemysl Zeman.

Režie multimediální obrazovky, kde je přítomen i dj, je v rohu Zlatopramen Areny, což není úplně ideální pozice. „Spíše než umístění nám stěžuje práci skleněná tabule, která brání obsluze v kontaktu s diváky. Je to občas problém, protože se stává, že nedokážeme rychle zareagovat na atmosféru na ledě nebo v hledišti,“ dodal Přemysl Zeman a pokračoval:“ta skleněná tabule je zde bezpečnostních důvodů, konkrétně kvůli případnému požáru. Nikde jinde sem se však s tímto řešením nesetkal, pokud jde o arény např. v Liberci nebo Českých Budějovicích, kde je režie „přímo v kotli“ fanoušků. Budeme se snažit najít společně se správcem našeho zimáku řešení.“

Přinášíme vám krátký rozhovor s DJ Ludweekem, který bude v nadcházející sezóně bavit svou hudbou při domácích zápasech Ústeckých Lvů.

Ty jsi vlastně sám hokej za Slovan dlouhá léta hrál, jak na tu dobu vzpomínáš?

Ano máš pravdu, jako malý kluk jsem začal a ukončil svojí aktivní činnost v juniorech. Ono když člověk není vyjímečný talent a nepracuje na sobě tak jak by potřeboval, kýžené ovoce to nepřináší. Vzpomínám na to jako kus života, který bych doporučoval každému mladému klukovi, který o hokeji přemýšlí.

Měl jsi nějakého oblíbeného hráče Slovanu a který ze současných hokejistů Lvů je Tvým největším favoritem a proč?

Za staré éry Slovanu mě hodně oslovilo jméno Ibermajer (pamětníci určitě ví), zavalitý bek s výbornou rozehrávkou. V dnešní době se mi hodně líbí mladé duo Hanzl-Havlíček, jejich dravost je nevídaná.

Na loňské play off jsi připravil i pár klasických hokejových kousků. Jak je náročná jejich příprava a kolik to zabere času?

No, abych pravdu řekl, když jsem minulou sezonu přišel na hokej a z audiosystému se linuly stejné kanadské melodie, jako za mých klukovských let, řekl jsem si, že by s tím chtělo něco udělat. Oprášil jsem tedy část starých hokejových "hitů" a dál tomu nový kabátek. A na tuto sezónu plánuji dodělat další, celkem by jich mělo být asi 10. Co se náročnosti týče, je to práce se zvukem, který by měl být vyladěný do posledního detailu, takže určitě to není rychlodobá záležitost.

Ty se o hudbu zajímáš prakticky od útlého věku, věnuješ se dj-jingu? Popiš svojí dosavadní hudební cestu.

V mládí jsem začínal na hitech jako je Abba, Boney M atd, takže mě to hodně oslovilo. V náctiletém věku jsem začal jako klasický dj a postupem času se dopracoval k hraní hudby, která mě opravdu baví. Člověk nemůže být jukebox ale měl by jít vlastní cestou. V současné době hraji na tanečních akcích hlavně v regionu, produkuji vlastní hudbu a snažím se šířit mojí hudební myšlenku. Na zápasech Slovanu to bude ale úplně jiné, uzpůsobené hlavně hře, divákům a celkovému konceptu :o)

Fanoušky asi nejvíce bude zajímat, jestli si přichystáš nějaké novinky, jako např. siréna po brance, popř. vtipná hudba na vyloučení, atd.?

Určitě. Mám to zhruba v hlavě co by bylo potřeba a jak to provést. Uvidíme po přípravných zápasech, na novou sezónu by již mělo být vše doladěno. Doufám, že se to bude fanouškům líbit a získají lepší pocit ze zápasu.

Co by podle Tebe mělo znít z reproduktorů během zápasů, jaký styl hudby?

Hlavně by to mělo být hokejové :o) Těžko mluvit asi o stylu jako takovém, jelikož takové ty hity spojené s hokejem zasahují do vícero žánrů, nicméně s hokejem je asi nejvíce spjatý rock. Uvidíme, jak se nám povede nakombinovat playlist z toho všeho, co dáme v režii dohromady.

Měl jsi možnost navštívit i utkání NHL, jaký dojem na Tebe udělala nejslavnější hokejová soutěž na světě?

No, kdybych navštívil tuto soutěž někde na severu Ameriky nebo v Kanadě, zážitek by byl určitě lepší, jelikož můj navštívený zápas byl na úplném jihu Ameriky a tam "frčí" hlavně americký fotbal, takže se o nějakém zážitku nemohla být ani řeč. Spíše se diváci bavili doprovodným programem než hrou samotnou a to dle mého názoru není úplně nejlepší krok ale patří to k tomu. Každopádně můj osobní pocit ze hry byl fajn, škoda že to nebylo více sportovního charakteru :o)

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže