Ú s t í n/L. - Tři, dva, jedna, konec! Ústecký obrat nezískal finálních rozměrů, Lvi tak z ledu odcházejí poraženi. Jedna série skončila, další možná začíná. Pod domácí kapitulaci se podepsal i kladenský bek Milan Toman, srdcař se vším všudy, jenž v dobách minulých mimo jiné proháněl puky i ve žlutomodrých barvách. „Měli jsme solidní gólový náskok. Ale místo klidného závěru z utkání bylo ještě pořádné drama!,“ vypráví ve svých pozápasových dojmech. Přidává se i Petr Mudroch, kladenská posila z Karlových Varů. „Zásadní byly přesilovky a ty z našeho pohledu nebyly ideální.“

Středočeští buldoci dobyli ústeckou Zlatopramen Arénu. Odmítli gólovou přestřelku jako naposled a šli za vítězstvím. Však aby také ne, kladenský klub je totiž založen na týmovém duchu, bojovnosti a nezbytném srdíčku. „Máme kladenské srdíčko. Bez toho to nejde. Dnes se to potvrdilo. Dáváme šanci mladým odchovancům a nově příchozí posily zdravě nakazíme týmovou prací,“ povídá Milan Toman.

Přípravný zápas s pořadovým číslem čtyři Kladenští zvládli. Ale těsně. Oba účastníci nabídli dvě třetiny vlažného hokeje a až poslední perioda měla patřičné parametry. „Do utkání vstoupili lépe domácí. Přesto vyložených šancí moc neměli. Důležité bylo, že jsme získali solidní brankový náskok. Ale hra se nakonec vyrovnala a ke slovu se dostali i Ústečtí. Škoda, že jsme to už v klidu nedohráli. Zbytečně jsme dvakrát inkasovali a nakonec jsme museli vzdorovat až do konce zápasu,“ věnuje se rozboru Toman. Kolega Petr Mudroch ho doplňuje: „Rozhodly přesilové hry. V našem oslabení jsme inkasovali oba góly. To by se nemělo stávat. Ani početní výhody v našem podání nebyly úplně takové, jak bychom si představovali. Přesto jsme je dvakrát využili.“

Zároveň naráží na fakt, že k souboji se Slovanem neodcestovali Středočeši kompletní. Chyběla první útočná formace. Ústřední postavy přesilových možností. „Chyběli. Jsou to hráči do takových situací. Podrží puk, sehrají kombinaci, vymyslí zajímavou akci,“ zamýšlí se Mudroch. „Scházeli klíčoví hráči, první formace. Proč? Střídáme se, musíme vyzkoušet všechny varianty. Procházka, Patera a Diviš jsou sehraní v přesilovkách, ale odpočívali a nemohli jsme je využít. V početních výhodách nám to trošku skřípalo. Nebyly ideální,“ komentuje Toman.

„Soupeře jsme v žádném případě nepodcenili. Ústečtí mají kvalitní kádr. Bojují o účast v extralize, takže nasazení, sestava, zkrátka všechno tomu odpovídá,“ říká Mudroch, mistr extraligy s Pardubicemi a Karlovými Vary.

Toman v úvodních dvou přípravných střetnutích nestartoval, dostává se už však do zápasového tempa. „První dva zápasy jsem kvůli zranění neabsolvoval. Všichni si zahrajeme. Točí se sestava. Výsledky v přípravě se moc nezabývám. Není to tak důležité. Zásadní bude vstup do extraligy. Musíme zvládnout začátek sezóny. V prvních pěti, osmi kolech se bude lámat chleba,“ vysvětluje bek nastupující ve dvojici s Trončínským.

Toman se alespoň na kratší čas vrátil na „místo činu“. Roudnický rodák v minulosti nastupoval v ústeckém dresu. „Mně se v Ústí vždy líbilo. Také jsem tu hrával v první lize. Byly to dobré časy,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže