onlajnu. ">
Ú s t í n/L. - Radost zatím dělá ústecký Slovan svým příznivcům. Začátek přípravy zvládl na jedničku, když ze tří zápasů proti extraligovým mužstvům zatím ani jednou neprohrál. Slibně tak rozjel i své působení v Tipsport Cupu, v jehož následujícím kole narazí na Bílé Tygry z Liberce. Třetí kolo letního poháru se odehraje ve městě pod Ještědem v úterý 11. srpna. Boj mezi severočeskými šelmami započne v 17:00 a fanoušci, kteří se dále na sever nevydají, ho budou moci sledovat na onlajnu.

Pokud tým Lvů vstoupil do letní přípravy nad očekávání dobře, Liberec je na tom přesně opačně. Tedy poměrně bídně. Zatím se Tygři utkali se třemi soupeři. Přátelský zápas s Litvínovem, hraný mimochodem v nedalekém Děčíne, svého vítěze neměl. Duel sice lépe načal Liberec, nicméně chemici dvěma brankami vývoj zápasu otočili. Posledním střelcem utkání byl nakonec Martin Rýgl, který modrobílým zachránil pomyslný bod.

Tipsport Cup pak další soupeř Ústí načal o poznání hůře. Výborná návštěva tří a půl tisíc diváků mohla v nové karlovarské aréně sledovat, kterak domácí borci kráčí za premiérovým vítězstvím na novém ledě. To se ovšem nerodilo lehce. Jako první se sice ujala vedení Energie, nicméně Severočeši dokázali brankou Michala Bárty srovnat. Do vedení šli následně sice znovu lázeňští, vyrovnanost zápasu pak ale ukázal Tomáš Klimenta. Po druhé třetině tedy svtítilo na kostce skóre 2:2. Bohužel pro Tygry padaly góly ve třetí třetině již jen do sítě Michala Fikrta a Liberec venku padl 4:2.

Třetí a zatím poslední utkání hráli Liberečtí opět v Litvínově. A opět zde nedokázali vyhrát. Zajímavý byl průběh zápasu. Všechny tři třetiny skončily smírným výsledkem 1:1, na čemž měl zásluhu i liberecký brankář Tero Leinonen, který pro tento zápas nahradil Fikrta. Prodloužení o výsledku nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Jeho jediným úspěšným exekutorem byl litvínovksý Hübl. Liberec si zatím v poháru tedy připsal jedniný bod.

Což bude chtít v prvním zápase letošní sezony před domácím publikem jistě změnit. Jenže do Svijanské arény přijedou Lvi z Ústí, kterým se zatím prohrávat rozhodně nechce. Po porážce Mladé Boleslavi a mistra z Karlových Varů bude nesmírně zajímavé sledovat, jak si proti sobě dva severočeské celky povedou. Přiblíží se Ústí postupu do semifinále letního poháru, či Liberec přetne krátkou smolnou sérii? Odpověď přinese úterní podvečer.

Tabulka Tipsport Hockey Cupu:

1. Ústí nad Labem  2 zápasy 9:6  6 bodů
2. Litvínov        2        8:7  5
3. Karlovy Vary    2        6:6  3
4. Liberec         2        5:8  1
5. Mladá Boleslav  2        8:10 0

O úterním soupeři Slovanu si přečtete též v tomto článku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže