Ú s t í n/L. - Vyjel na led s kapitánským céčkem a stal se přímým aktérem úterní přestřelky. Obránce Jiří Zeman měl z herní premiéry v nové sezóně dobrý dojem. „V utkání se objevily chyby, ale i spousta pohledných akcí," mimo jiné povídá v rozsáhlém rozhovoru.

Spousta gólů a pohledných akcí. Přípravný prolog nabídl zajímavou podívanou, od které musel divák odcházet spokojený.
Určitě. Ale musíme brát v potaz, že to byl první zápas. Takže obě strany udělaly mnoho chyb. Každopádně souboj měl vysoké tempo. Což pro oba mančafty bylo dobře. A nezapomeňme na to, že v zápase byla i spousta pohledných akcí a kombinací. Jenom bych to nehanil. Je to zkrátka příprava, hodně trénujeme, ale soupeř byl na tom stejně.

Na led jste vyjel v roli kapitána. Poprvé?
Kapitánem jsem poprvé nebyl. Ale v takových přípravných střetnutích je to stejně víceméně formální funkce. Takže je celkem jedno, kdo je kapitán. Ale samozřejmě mně to nevadilo.

Těsně před koncem jste vyrovnali. Nemrzelo vás, že nenásledovalo prodloužení?
Prodloužení jsme před ani po zápase vůbec neřešili. Ani ho trenéři moc nechtěli. Hodně se trénuje, ráno nebylo žádné rozbruslení. Byl klasický trénink. Myslím, že prodloužení by ani nebylo nutné. Nebyl důvod to zbytečně hrotit. Šlo o to, abychom si vyzkoušeli nové herní prvky, co trénujeme.

Přijeli jste v kombinované sestavě. Například chybělo jedenáct útočníků.
Hodně hráčů zůstalo doma. Starší dostali volno. Trénuje nás sedm pětek, což je extrémní. Ještě jsem to nikde neviděl a ani o tom neslyšel. Je to opravdu moc. Trenéři spíš chtěli zkusit nové posily, aby viděli, jak se chovají v zápase. Ještě nám zbývá deset utkání, takže předpokládám, že se formace a hráči budou ještě dost točit. Každý třeba dostane na nějaký zápas volno. Uvidíme…

Příští týden na vás čekají atraktivní zápasy Tipsport Cupu…
Další zápasy, ať už s Mladou Boleslaví nebo Karlovými Vary budou zase mít určitě jiný náboj. Sám jsem byl dnes překvapený, jaké mělo utkání tempo. Hrálo se i dost do těla, ale na druhou stranu si myslím, že je to dobře. Chce se prostě dobře na ligu připravit. Nejde přeci, abych si řekl, že teď v přípravě si volně, lehce zahraji a v mistrácích do toho půjdu naplno. Takhle to nefunguje.

Jaké cíle si do letního poháru kladete?
V Tipsport Cupu už půjde o body, ale abych se přiznal, ještě jsme nedělali další věci jako přesilovky, oslabení nebo něco podobného. Například úterní sestavu jsme se dozvěděli večer před utkáním. Ani jsme spolu netrénovali. A myslím, že v takovém pojetí to bude pokračovat i nadále. Trenéři budou spíše klást důraz na hokejové věci, technické, herní, než body do tabulky.

Sehrajete dvě derby s Litvínovem a Libercem. Doma přivítáte letošního extraligového mistra, zahrajete si i proti tradičně rizikové Mladé Boleslavi. Takže je na co se těšit…
Jsme rádi, že máme naplánované zápasy s takovými kvalitními extraligovými celky. A každý dobrý uhraný výsledek potěší. Je každopádně lepší hrát se soupeři takové kvality, než s nějakými slabšími, kde by utkání postrádala patřičnou úroveň a moc by nám tedy nenapověděla, jak na tom jsme.

Co říkáte na doplnění mužstva? Soupiska Lvů hýří kvalitou i zkušeností…
Hráčů přišlo hodně. Máme sedm lajn. Ale nikdo neví, kdo tu zůstane nebo nezůstane. Jestli čtyři pětky, nevím, ale sešla se tu spousta kvalitních hráčů, takže to bude jistě dobré.

V minulém týdnu posílil tým Jan Alinč. Jak se jeví na tréninku?
Přišel před třemi dny a jeví se výborně. Lehce bruslí, má přehled o hře a určitě bude platným hráčem. Přesto, že dorazil teprve nedávno. Šlo jen o první, takový spíše seznamovací týden. Hráči mají nové brusle, výstroj. Ali má původní věci, nové ani nechtěl. Ten týden, který s námi nebyl není vůbec znát.

Jak je to s obránci? Těch tolik není.
Obránců je méně. Když chybí beci na tréninku, stáhne se někdo z útočníků do obrany nebo na odpolední trénink přijde obránce z juniorů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže