Ú s t í n/L. - Letní seriál pokračuje. Ve třetím díle se podíváme do tábora libereckých Bílých Tygrů. Tam totiž zavítají Ústečtí Lvi v rámci 3.kola základní skupiny Tipsport Cupu. Úvodní buly je naplánováno ve Svijanské aréně ve čtvrtek 11.srpna v 17 hodin.

Ve zpětném zrcátku

Doby, kdy se Ústečtí s Libereckými potkávali v prvoligových bojích, jsou už definitivně pryč. Tak alespoň kromě čtyř extraligových sehráli oba soupeři od roku 2004 utkání v rámci předsezónní přípravy. A to se potkali třikrát. Ve všech případech byli úspěšnější bílomodré šelmy. Před sezónou 2007-2008 braly výhry 3:2 a 6:0, před pěti lety zase 2:0.

V loňském ročníku Tipsport Cupu obsadili Liberečtí v základní skupině C druhé místo, když o šest bodů zaostali za postupující Mladou Boleslaví. Rok předtím s dvanácti body svojí skupinu, kde se mimo jiné střetli se Slovanem, vyhráli.

Letní zpestření

Kromě letního drilu, který suchá příprava obsahuje, rozšířili Bílí Tygři repertoár tréninků i zavítali na jinak nevšední akce. Využili in-line brusle a dokonce do programu zahrnuli pravidélné lekce boxu. Na zámku Hrubá Skála se například poměřili s fotbalisty Mladé Boleslavi při akci "Poznej Středověk" - "Tvůj středověký den začíná". Jindy si pro změnu zahráli několik klání v malém kopané na turnaji Thermica Cup. Nebo na jedné ZŠ předávali vysvědčení.

Výprodej

Letní pauza v libereckém týmu byla ve znamení odlivu hráčů. Ať už kvůli nepovedené uplynulé sezóně či ekonomickým škrtům zapříčiněné všude omílanou krizí. Přestože 150 milionový rozpočet zkrátili o 50 milionů, řadí se stále k nejbohatším českým klubům.

Valdemar Jiruš, Boris Žabka a Lukáš Pabiška založili tygří kolonii v Mladé Boleslavi. Jaroslav Modrý se i kvůli nenaplnění svého potenciálu musel stěhovat do Plzně. Elitní forvard Václav Pletka zamířil do Karlových Varů. Bek Václav Kočí odešel do kádru Pardubic, Stanislav Procházka, známý i ústeckým fanouškům, pro změnu zmizel do prvoligové Chrudimi. Na hostování Tygři pustili Ondřeje Hrušku, jenž se nyní hlásí na trénincích Hradce Králové. Pod Ještědem už nepotkáte ani Petra Šachla, Richarda Rapáče či Lukáše Zíba. Všichni tři doposud nenašli nové angažmá. Definitivně skončila i někdejší ikona klubu Milan Hnilička a hostování vypršelo Radimu Vrbatovi.

Oživení

Velké odchody mají vykompenzovat nové příchody. Tygři letos nezískali hvězdná jména, přesto se s nimi musí počítat. Přišli Zdeněk Ondřej z Vítkovic, Martin Rýgl ze Znojma, navrátilec z dob minulých Martin Čakajík (Plzeň), Tomáš Urban, jakožto kmenový hráč Hvězdy Praha, který však prožil skončený ročník v Porubě a později v Benátkách nad Jizerou. Z mladoboleslavského hostování se vrátili Tomáš Klimenta a Jiří Moravec a definitivně se stvrdil přestup finského gólmana Tero Leinonena z Tampere.

Herní fáze

Bílí Tygři premiérově vyjeli na led Svijanské arény stejně jako ústečtí hokejisté v pondělí 20. července. A to kompletní. Nechyběli ani Petr Nedvěd a Tero Leinonen, kteří suchou přípravu absolvovali individuálně.

Bílomodří sehrají 11 přípravných střetnutí. Zahrají si i na turnaji ve Švýcarsku. Tam mají sjednaný zápas s Bielem, Davosem i účastníkem KHL - Petrohradem.

Tipsport Cup startují na západě Čech v zápase s karlovarskou Energií.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže