Ú s t í n/L. - Vstupuje do své třetí sezóny v ústeckém dresu. Elitní obránce Andrej Novotný se po zdravotních nesnázích cítí v pohodě a těší se na další ročník.
Věří, že tentokrát už bez zranění. Jiné přání už ani nemůže být na místě. Ví, o čem mluví. Polovinu uplynulého ročníku totiž nepříjemně laboroval s kolenem. Nestihl tak vkročení Lvů do prvoligové scény. Na rozehrání se poté musel přemístit do nedalekého Děčína. Ale aby nepřevládala jen negativa, i v příběhu Andreje Novotného vysvitlo světlo na konci tunelu. V rámci hostování přešel do extraligového Kladna. A na tuhle anabázi vzpomíná jen v dobrém. „Určitě dobrá zkušenost, odehrál jsem 26 zápasů. Byl jsem tam spokojený a jsem rád, že jsem dostal šanci si zahrát zase extraligu. Parta tam byla po všech stránkách perfektní, trenéři výborní, takže mám na to dobré vzpomínky.“

Na nepříjemné chvilky může už jen vzpomínat. „Celou sezónu mě pronásledovala zranění. Pro mě osobně to byla zvláštní sezóna, celý rok mě trápilo zranění kolena. Doufám, že se to už nebude opakovat a zdraví mi už vydrží,“ doufá.

Výpomoc na Kladně zvládl na výbornou, a tak se ve finiši sezóny mohl ponořit do další mise. Úkol byl jasný: dotlačit Slovan zpět do nejvyšší soutěže. Bohužel, nepovedlo se. „Baráž byla zklamání. Každý chce vyhrát, jde do toho na sto procent, chce jít dál a dál. Ale nevyšlo to,“ hřímá.

Bude mít další pokus. Dobrá zpráva pro fanoušky, tenhle dvaatřicetiletý borec na další prvoligové cestě chybět nebude. „ Nadále mám smlouvu v Ústí a dohodli jsme se s manažerem Robertem Kyselou, že tu zůstanu. Sám jsem tady chtěl pokračovat. Nechci nikam utíkat. Jsem tu spokojený a rád.“

Nicméně, na boje na ledě se musí pořádně připravit. Suchou přípravu zvládl. Hodnocení? „Letní příprava byla velmi kvalitní. Kvůli zranění kolena jsem tu minulou neabsolvoval, takže letos jsem si to chtěl vynahradit.“ A doplňuje: „Příprava - utekla opravdu rychle.“

Následně si ústečtí hokejisté mohou užívat třítýdenního volna, než nazují brusle a pustí se do finální fáze přípravy. Novotný má dovolenou dokonale naplánovanou. „Příští týden odlétám s rodinou do Turecka na deset dní. Potom budu doma v Martině a určitě si půjdu zahrát tenis, skočím i do posilovny. A budu se věnovat dětem, protože za celý rok jsem na ně neměl čas, takže jim to vynahradím. Zajdeme na nějaké výlety,“ povídá.

Ústecký klub se může pyšnit opravdu širokým výběrem hráčů. Co na to Andrej Novotný? „Kádr je velmi kvalitní. Oproti loňsku nemohu posuzovat, to se ukáže až v zápasech. Hráčů je dost, výběr je široký. Což je dobře, dojde tak ke konkurenci a boji o místo v sestavě,“ ví.

Novotný není žádný nováček, na ledě už toho odehrál dost. Na soupisce patří ke známým kamenům sestavy, ale že by měl místo jisté, s tím na něj nechoďte. „Moje pozice určitě jistá není. Jistého totiž není nikdy nic a určitě budu o prosazení bojovat.“

V rámci herního prověření čeká na žlutomodré atraktivní Tipsport Cup. Mohou se tak mimo jiné těšit na konfrontaci s extraligovými protivníky. Pro lvího beka vítaná akce. „Určitě dobrá příprava, čekají nás kvalitní zápasy. Před začátkem soutěže nás prověří. Takže dobrá věc.“

Ústecký tým se řadí dlouhodobě mezi nejlepší kluby první ligy. Jak budoucnost klubu se lvem ve znaku vidí plejer se 443 starty v nejvyšší soutěži? „Cíle v Ústí jsou samozřejmě vysoké, očekáváme, že se budeme pohybovat ve špičce ligy a dále uvidíme. Ale za ten čas, co hraji vím, že se mohou naskytnout okolnosti, které vám to znepříjemní nebo ulehčí. Zkrátka se nedá říct, jak na tom který tým bude,“ analyzuje prognózní téma.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže