Ústí n/L – Ústecký hokej dal prostřednictvím odchovance Michala Neuvirtha o sobě hlasitě vědět. Jednadvacetiletý brankářský talent se výrazně podílel na zisku Calder Cupu, titulu pro šampióna zámořské AHL. A k tomu získal Neuvirth v dresu Hershey Bears individuální trofej pro nejužitečnějšího hráče play off.

Michal Neuvirth nastoupil za Hershey Bears k 22 zápasům play off, kde dokázal vychytat 16 vítězství a 4 čistá konta. Hranice úspěšnosti jeho zákroků se vyšplhala přes 93 %. Ve finále AHL se Hershey střetla s Manitoba Moose. K celkovému triumfu došli Bears po vítězství 4:2 na utkání.

Brankářská naděje Washingtonu Capitals, Michal Neuvirth, korunovala ziskem týmové i individuální trofeje povedenou sezónu. Avšak její začátek nepatří do kategorie těch jednoduchých.

Přetlak kvalitních brankářů v organizaci Capitals odsunul Neuvirtha až do South Carolina Stingrays, týmu ECHL. Zde navíc moc šancí Neuvirth nedostával a tak se rozhodl pro návrat do Evropy.

Jeho hráčská práva patří pražské Spartě, která nadějného mladíka půjčila Třinci. U Ocelářů absolvoval Neuvirth pouze jeden trénink, ale i tak málo stačilo, aby pochopil, že získat brankářské místo v konkurenci tandemu Čechmánek –Vojtek bude více jak těžké. Vedení Capitals navíc mělo jasný požadavek při působení Neuvirtha na starém kontinentu. Místo brankářské jedničky a pořádná porce utkání. Nastal čas k dalšímu obratu.

Zpáteční let přinesl obrat v dosud trpkém příběhu mladého brankáře. Neuvirth se po návratu usazuje v brankovišti Hershey. Dokonce zranění brankářské dvojky Washingtonu (Johnson) otevírá ústeckému rodákovi bránu do slavné NHL! Zde si připisuje 5 zápasů. Jeho vítěznou premiéru na ledě Tampy Bay sleduje i jeho hrdý otec Petr Neuvirth.

Na play off farmářské AHL však má Hershey Bears svou brankářskou oporu zpět v týmu. Michal Neuvirth se stal teprve druhým českým brankářem, který se raduje ze zisku Calder Cupu. Před rokem zdvihl nad hlavu tuto trofej Ondřej Pavelec z týmu Chicago Wolwes.

Z úspěchu ústeckého odchovance mají radost i v organizaci Ústeckých Lvů. „Michalovi gratulujeme a jsme hrdí, že ústecký hokej má v jeho osobě úspěšného hokejového velvyslance,“ řekl marketingový asistent klubu Přemysl Zeman. Michal Neuvirth by se měl v nejbližší době objevit v Ústí nad Labem. „Je to tak, do Čech se vrátí nejspíše v nadcházejícím týdnu,“ dodal Zeman.

Michal Neuvirth je odchovancem ústeckého Slovanu. První kroky v brance učinil pod dohledem svého tatínka Petra Neuvirtha, který sám v 80. letech hájil branku Ústí. V dorosteneckém věku odešel do pražské Sparty. V roce 2006 startoval na MS juniorů do 18-ti let v Plzni. Po této vydařené akci, kde tento výběr získal bronzovou medaili, odešel do zámoří. Důvodem jeho odchodu byl draft, ve kterém si jej jako 34. v celkovém pořadí vybrali zástupci Washingtonu Capitals. V juniorské soutěži OHL vystřídal dresy týmů Plymouth Whalers a Windsor Spitfires. V létě 2008 podepsal Neuvirth tříletý nováčkovský kontrakt s Capitals. Startoval také na MS 2008 kategorie do 20-ti let v Pardubicích.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže