Ústí n/L – Útočník David Pazourek je momentálně služebně nejstarší hráč Ústeckých Lvů. Svou zápasovou bilanci ve žlutomodré družině Slovanu může nadále rozšířit. S vedením klubu dnes totiž podepsal nový kontrakt na jeden rok s následnou opcí. Podrobnosti přinášíme uvnitř článku.

Dosavadní smlouva vypršela pětatřicetiletému Pazourkovi na konci dubna. S vedením klubu byl ústně dohodnutý na prodloužení smlouvy a dnes vše potvrdil svým podpisem. „David Pazourek patří mezi naše nejzkušenější hráče. Je oporou týmu a počítáme s ním i do další sezóny,“ řekl k podpisu nové smlouvy marketingový asistent klubu Přemysl Zeman.

Rodák z Brna v loňské sezóně nastupoval v útočné formaci především s dalším hokejovým mazákem Pavlem Janků a nadějným mladíkem Robinem Hanzlem.

V základní části loňského ročníku 1. ligy nastoupil David Pazourek k 43 utkáním, kde vstřelil 10 branek a přidal 15 asistencí. V následujícím play off si připsal 16 startů, 3 branky a 5 asistencí. Jeho branka v šestém finálovém duelu na ledě brněnské Komety rozhodla o postupu Lvů do baráže o Extraligu. Byl to vlastně trochu paradox, že naděje brněnských fanoušků ukončil právě odchovanec místního hokeje.

David Pazourek načne na severu Čech už šestou sezónu. Byl u všech významných úspěchů Lvů z poslední doby. Ve své první sezóně po příchodu z Kladna byl součástí týmu, který až ve finále ligy podlehl Českým Budějovicím. O rok později si zahrál baráž o Extraligu proti Vsetínu. Splněný sen v podobě postupu do Extraligy si Pazourek vychutnal v následujícím ročníku. V dramatickém finále, kdy proti sobě stanuli severočeští rivalové Ústí – Chomutov, rozhodlo o postupu Lvů poslední možné utkání. Extraligová dráha Ústí se zatím omezila pouze na jednu sezónu. V právě skončené sezóně si připsal David Pazourek potřetí v ústeckém dresu titul mistra ligy.

Statistika Davida Pazourka v dresu Ústeckých Lvů (2004 – dosud)

- 3x Mistr 1. ligy ČR (2006, 2007 a 2009)

- základní část: 215 zápasů/ 55 branek/ 73 asistencí/ 128 bodů

- play off: 49 zápasů/ 12 branek/ 17 asistencí/ 29 bodů

- baráž: 14 zápasů/ 1 branka/ 0 asistencí/ 1 bod

- play out: 9 zápasů/ 2 branky/ 0 asistencí/ 2 body

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže