Ústí n/L – Potěšující zpráva pro příznivce Ústeckých Lvů přichází dnes od vedení klubu. Novou smlouvu podepsal slovenský útočník Marek Hovorka! „Dohoda s Markem Hovorkou byla pro náš klub jednou z priorit. Jde o dravého útočníka, který se nebojí osobních soubojů,“ řekl k podpisu smlouvy Přemysl Zeman, marketingový asistent klubu. Jeden z nejoblíbenějších hráčů poslední doby podepsal s Ústeckými Lvy kontrakt na jeden rok s následnou opcí.

Rychlý návrat a skvělá obnovená premiéra

Když se na začátku dubna 2008 loučili Lvi s extraligou, opouštěl Slovan také Marek Hovorka. Jeho těsné a vřelé vazby s fanoušky po loňské baráži nejsou pro ústeckou hokejovou veřejnost žádnou neznámou. Stejně i jako letní výlet ústeckých patriotů na Slovensko. Vydali se za svým oblíbencem do jeho nového působiště. Hovorka tenkrát vzkázal: „Do Ústí se určitě ještě vrátím." Asi ani on sám netušil, že to bude již v další sezóně.

Marek Hovorka se do žlutomodrého dresu Slovanu vrátil v průběhu loňské sezóny ze slovenského celku MHC Martin, kde se mu nedařilo podle představ. Na chvíli dokonce vypadl ze sestavy účastníka slovenské extraligy a vyzkoušel si tamní druhou nejvyšší hokejovou soutěž. Následně se však ozvalo Ústí a za pár dnů byl Hovorka zpět ve městě na Labi. Hned v prvním domácím utkání proti jihlavské Dukle si připsal čtyři kanadské body za dvě branky a stejný počet asistencí. Do konce základní části a v následující části sudá-lichá odehrál 12 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a čtyřikrát asistoval, celkem tedy získal 9 kanadských bodů.

V play off 1. ligy absolvoval 17 utkání s bilancí 3 branky a 4 nahrávky, celkem 7 kanadských bodů. V reprízované baráži s Mladou Boleslaví však ani Hovorka nedokázal zabránit jasné porážce 4:0 na zápasy. Zde vyšel bodově naprázdno.

I nadále ve žlutomodrém

Marek Hovorka bude tedy na severu pokračovat minimálně další sezónu, s Ústeckými Lvy podepsal totiž kontrakt na jeden rok s následnou opcí. „Marek patřil po svém opětovném příchodu do Ústí mezi naše nejlepší útočníky. Má všechny předpoklady k tomu, aby se nadále hokejově zlepšoval, a my jsme rádi, že to bude v našem mužstvu,“ dodal Přemysl Zeman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže