Ú s t í n/L. - Takřka hned po sezóně se generální manažer Rober Kysela vyjádřil o hráčích, které se tu zřejmě nepovede udržet, protože o ně bude zájem z extraligy. Roman Němeček byl jedním z nich. Spolehlivý obránce ale nakonec dal přednost Ústí před Kometou Brno: „Doufám, že se nám co nejdřív podaří postup do extraligy a že ji budu moct hrát za Ústí.“

Tobě po sezóně končila smlouva, každý počítal s tím, že půjdeš někam hrát extraligu. Ale ty jsi příjemně překvapil fanoušky, když ses rozhodl prodloužit smlouvu tady. Co o tom rozhodlo?
Přítelkyně chtěla jít do Brna, ale já jsem teda nakonec rozhod, že zůstanu tady. Doufám, že se nám co nejdřív podaří postup do extraligy a že ji budu moct hrát za Ústí. Snad jsem se nerozhod špatně.

Ty jsi hrál nějaký čas ve Znojmě. Není Ti líto, že se dokázali udržet, ale museli extraligu prodat?
Tohle je otázka peněz. Ve Znojmě asi už to bylo delší dobu horší. Asi to tam nejvíc dotoval pan Vlasák, takže se rozhodli, jak se rozhodli. Vždycky je to o penězích.

Ty jsi rodák z Písku. Ten měl ambice postoupit do 1. ligy …
Co jsem slyšel, tak měli velký ambice. Ale bohužel se to nepovedlo. Teď tam postoupil Tábor a Šumperk.

Včera začala letní příprava. Jak ses těšil?
Docela jo. Ty tři týdny už mě nebavilo se jenom válet doma. Začali jsme teda docela zostra, tak uvidíme.

Začali jste pod novou trenérskou dvojicí. Jaká je to pro Tebe změna?
Myslím, že to budou kvalitní trenéři. Pana Skrbka znám z působení z Kladna z dorostu, a taky jsem se s ním potkal ve Znojmě.

Co patří v letní přípravě k nejméně oblíbeným činnostem?
Určitě to běhání. Jinak mi to nevadí. Ale takový ty delší běhy nemám rád.

V letní přípravě bývá pauza na dovolenou. Už máš naplánováno, kde ji strávíš?
S dovolenou nevim, jak to letos bude, protože mě čeká svatba a taky stavim barák, takže na to asi nebudou peníze.

Sestava se zatím asi neřeší, ale třeba obrana zůstala víceméně stejná. Chtěl bys zase hrát vedle Davida Pojkara? Jste sehraní…
Co vim, tak Pojky zatím nemá smlouvu. Neví se ještě, kde bude. Já se o tomhle ještě nebavil ani s Kyslíkem (gen. manažer Robert Kysela – pozn. red.) ani s trenéry. Mně je to vcelku jedno, s kym budu hrát. I když s Pojkym se mi hrálo výborně a byl bych rád, kdyby tu zůstal.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže