Ve škole si na něj žáci a studenti ještě dva měsíce počkají, ale hokejistům už ročník skončil, a tak redaktoři webových stránek připravili pro hráče Ústeckých Lvů své vysvědčení. Každému hráči, který v ústeckém dresu odehrál více než pět zápasů jsme udělili známku za jeho působení v ročníku a doplnili krátký komentář.

Brankáři


Dušan Salfický


2
V sezoně se nevyvaroval chyb, hloupých gólů a nevyrovnaných výkonů. Vrcholem všeho byl neuvěřitelný vlastní gól. Z jeho šoumenských kousků neměl moc radosti trenér Hořava, diváci však ano. V play off se zlepšil, soustředil se jen na hokej a patřil k oporám. V baráži možná vůbec nejlepší muž Lvů. Škoda, že není mladší.



Radek Fiala


3
Mnoho šancí nedostal, když byl Salfický zraněný a šlo do tuhého, získalo vedení zkušeného Orcta z Kladna. Aby rostl, měl by chytat více. Nic nezkazil.




Zdeněk Orct


1-
Sice naskočil jen do pár zápasů, ale v době, kdy to Lvům moc nešlo, a že získávali body, byla právě jeho zásluha. V rozhodující fázi sezony ale dostal přednost Salfický, pochopitelně, na něj se v Ústí od začátku sezony sázelo, Orct byl jen záskok, zato skvělý (kdyby odchytal více zápasů, dostal by čistou jedničku).


Martin Volke


-
Stylem trochu neučesaný, přesto v letošním ročníku když naskočil, zachytal výborně, v pěti zápasech dostal jen pět gólů!





Obránci


Jan Klobouček


1
Konečně odehrál celou sezonu na jednom postu, už nependloval mezi obranou a útokem a to mu evidentně prospělo. Vytvořil stabilní dvojici s Jiřím Zemanem a některé jeho kousky byly přímo úchvatné. Třeba sólo proti Berounu se zakončením jednoruč nebo přesilovkový pas na Zemana. I v baráži se nejednou snažil podpořit útok, před Schwarzem však nikdy neuspěl, stejně jako jeho taháky od modré. Po loňské kritice letos zářil a asi by si zasloužil pokračovat, sám zvažoval dokonce konec kariéry.

Jiří Zeman


2
Vedle Kloboučka se mu vedlo, byl však méně nápadný než jeho kolega z obrany. Neopakoval však už loňské "kiksy". Celá pětka byla jasně nejlepší v play off i v baráži. I díky Zemanovi.




Roman Němeček


2
Podle generálního manažera Kysely nejlepší ústecký bek. Překvapivý trumf při penaltách, dvakrát rozhodl rozstřel. Neuspěl proti Kometě, tehdy to však nevadilo. Pro fanoušky nebyl příliš nápadný. V play off nejproduktivnější bek.



Petr Macháček


3
V Budějovicích se nevešel do sestavy. Trenér Hořava mu dával dost prostoru. Podobně jako Němeček nebyl moc nápadný. Budoucnost má určitě před sebou.




Ondřej Kříž


4
Přišel před play off jako kůň trenéra Hořavy, který na něj spoléhal už ve Znojmě. Pro mě však největší zklamání. V přesilovkách se neprosadil, ač dostával mnoho prostoru, navíc byl na ledě u příliš mnoha branek a měl jednu z nejhorších bilancí +/-.



David Pojkar


3
Průměrný. Svou dělovku moc nevyužil. Vzadu celkem spolehlivý.






Martin Tůma


3
Po příchodu Kříže zmizel ze sestavy, přitom v první polovině sezony byl jedním z nejlepších beků. Urostlý, se zkušenostmi z extraligy, v sestavě se měl v rozhodující fázi sezony více prosadit. V základní části nejtrestanější.



Lukáš Bolf


3-
Podobně jako Tůma, v závěru toho moc neodehrál, přitom to vypadalo, že mu v začátku sezony dává kouč Hořava dost prostoru.





Vladimír Gýna


3-
Používán spíš jako záplata, když nebyla sestava kompletní. Moc toho nezkazil, ale ani nevymyslel.





Andrej Novotný


3-
Asi trenérům nepadl do oka. Pustili ho na Kladno, kde odehrál plno zápasů a byli s ním spokojeni. V Ústí si téměř nezahrál, přitom už v loňské extraligové sezoně měl patřit k pilířům, pronásledovala jej však zranění.



Martin Vágner


-
Pod trenérem Hořavou se neprosadil a z předloňské komety přípravy, která slibovala zajímavé výkony, se stal nadbytečným. Hostoval v Chrudimi.




V jednom zápase se mihnul v dresu Ústí junior Ondřej Holomek.

Útočníci


Martin Šagát


1-
Vysoký forvard dokázal přesně vymetat růžky branek a se Špirkem byl nejproduktivnější v základní části. Proti loňsku se výrazně zlepšil. Byl dokonce pozván i do slovenské reprezentace. Vytvořil údernou trojku s Mikulíkem a Skleničkou, která se prakticky neměnila, jenže v semifinále se zranil a v rozhodujících bojích chyběl, jinak by aspiroval na jedničku. Velká škoda. Tratili i parťáci, kteří nebyli s jinými spoluhráči tolik sehraní.

Milan Mikulík


2
Příkladný bojovník. Ublížilo mu zranění Šagáta. A v rozhodujících zápasech nedával góly, i když se do šancí dostával. Zato nevypustil žádný souboj, pro soupeře musel být nepříjemný.




Zbyněk Sklenička


2-
Klička v podání jeho dlouhých paží vypadá jak ve zpomaleném filmu, avšak účinná je. Nebál se před branku a nezapomenutelný zůstane jeho pěstní souboj s chomutovským Révayem. Ale Sklenička se prosazoval hlavně hokejově. Podobně jako Mikulík asi tratil na zranění Šagáta, celou sezonu hráli spolu. V závěru baráže už nebyl skoro vidět.


Jan Čaloun


3-
Častokrát mimo hru kvůli zdravotním potížím, neměl stálé spoluhráče v sestavě, to mu také nepřidalo. Zase dokázal být produktivní (ve 30 zápasech základní části slušných 19 bodů) a jeho branky, zvláště v rozstřelu v semifinále s Hradcem pomohly. Ale od kapitána a střelce od pána Boha se přeci jen v těžkých chvílích čekalo trochu víc. V baráži pak hrál jen dvě třetiny.

Rastislav Špirko


1
Skvělý technik. K dokonalosti mu chyběla jen lepší koncovka ve vypjatých chvílích. V baráži neproměnil několik velkých příležitostí. K omluvě mu posluž, že hrál s pochroumanou rukou, což úzkostlivě tajil. V Ústí vyrostl ve velkou personu. Zastupoval Jana Čalouna ve funkci kapitána. V loňské sezoně začínal ve čtvrté pětce a začalo se o něm mluvit díky proměněným penaltám v rozstřelu, letos už byl ústeckým vůdcem. Dvakrát byl pozván do slovenského nároďáku.

Jan Heřman


2
Příjemné překvapení. Loni se do sestavy protlačit nedokázal. Letos už naplno zapadl, co víc v play off byl nejproduktivnějším Ústečanem. Ve finále prodělal otřes mozku, ale zvládl se vrátit, jenže náraz Kántora jej poznamenal a v baráži se prosadit nedokázal. Ale jinak po ledě lítal.



Pavel Janků


2
Neuvěřitelné, jak se čtyřicetiletý forvard udržuje. V baráži byl jediným ústeckým střelcem. V sezoně sice spoustu šancí spálil a ne vždy se mu jen dařilo, ale na kompaktní lajnu s Kloboučkem, Zemanem, Pazourkem a Hanzlem byl stále spoleh. Jeho výkon navíc v závěru gradoval, v play off byl druhý nejproduktivnější.


Robin Hanzl


2
Paráda. Ústí má odchovance v sestavě. A platného. Mladý šikovný forvard má perspektivu. Už letos dokázal dávat důležité branky. A ukázal, že hrát s pukem se vůbec nebojí. Budoucnost pro Slovan, pokud tu zůstane.



David Pazourek


2-
Zvládl v pětatřiceti přechod z centra na levé křídlo. A hrál velmi spolehlivě. Vhodně doplnil střelce Janků a technika Hanzla. Navíc rozhodl poslední finále v Brně.




Marek Hovorka


2
Podruhé byl zlákán do Ústí v průběhu sezony. Jeho první vystoupení bylo impozantní: dva góly, dvě nahrávky. Po ledě lítal jak utržený ze řetězu. Někdy měl až krvavé oči a hrál na pokraji faulu. Skvělý výkon předvedl také v pátém finále proti Brnu, kdy otevřel skóre a dokázal si vypracovat spoustu šancí, krásná byla jeho stahovačka mezi nohama. Jindy však dokázal plno šancí zahodit. Zvládl hrát napravo i nalevo.

Michal Dragoun


3
Poznamenala ho nevyvedená sezona ve Spartě. Scházelo větší sebevědomí. V základní části měl velmi dobré zápasy, v rozhodujících zápasech sezony se však vytratil. Má však velký potenciál, kdyby zůstal v Ústí, mohli by na něm trenéři stavět.



Václav Novák


3-
Jediný gól, to je na hráče jeho kalibru málo. Extraligu na Kladně, kde hostoval, hrál líp. V play off měl nadějné záblesky. Jinak spíše padal a koukal po sudích, jestli budou pískat.




Ondřej Havlíček


2-
Za jeho věk mu patří obdiv. Ani nepamatujeme, kdy by hrál v ústeckém dresu junior s košíkem. Navíc vcelku pravidelně. Jen některé situace řešil ještě zbrkle. V juniorce však nasázel spousty gólů a pomohl jí do play off. V tom dospělém však byl nejhorší v bodování +/-.



Stanislav Procházka


3-
Měl přinést zkušenosti do bojů play off. Moc toho neukázal, téměř se neprosadil, navíc byl často vylučovaný.





Adam Šaffer


3
Moc prostoru nedostával, takže toho příliš nestihl na ledě ukázat. Jeho loňská spolupráce se Šagátem a Hovorkou vzbuzovala daleko větší naděje. Asi mu nepomohlo, že začínal v Berouně. Kličku do bekhendu však stále umí.



Jan Kloz


3
Zranění jej nepřestávají pronásledovat. Po tom vážném z loňska se dal do kupy a vybojoval si místo v sestavě. Bojoval příkladně, jenže se zase zranil. Teda, soupeř si na něj vyšpápnul ve středním pásmu a Kloz zase putoval do nemocnice. Škoda, další místní odchovanec v sestavě by vypadal sympaticky.


Martin Novák


3-
Moc toho za 14 zápasů ukázat nestihl, ale určitě nezklamal. A nebyl na ledě ani u jednoho obdrženého gólu. Do budoucna by se s ním mohlo do sestavy počítat. Navíc další hráč, který prošel v Ústí už dorostem.




Petr Přeučil


4
Ani další pokus probít se do ústecké sestavy mu nevyšel, šancí už měl Přeučil dost, ale ani u trenéra Hořavy nenašel uplatnění.





Michal Pšurný


4-
Přišel až před play off a do sestavy se prosadit nedokázal.






Ivo Prorok


4
Bývalý reprezentant sám cítil, že to i díky zraněné noze není ono a stěhoval se do Mostu. Předtím stihnul aspoň rozhodnout duel s Vrchlabím.




Pár zápasů ještě odehráli: David Kuchejda (5) a Martin Látal (2).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže