Ú s t í n/L. - Po loňském krachu v baráži a pádu Ústeckých Lvů zpět do první ligy se ujal vlády nad klubem zdeptaným nejen sestupem, ale i dalšími událostmi, které se v nervózním závěru sezony kolem mužstva nabalily. Ústecký hokej zase v sezoně klidněji dýchal, i když se nakonec postoupit do vysněné extraligy nepovedlo. „Nicméně jsme spokojeni,“ prohlásil po posledním duelu Jan Dragomir, předseda představenstva.

Před baráží jste byl velkým optimistou, nakonec dopadla neslavně...
Neslavně, myslím, není šťastný výraz. Optimistou jsem byl po těch výkonech a po celé sezoně, nicméně je třeba říci, že soupeř byl prostě lepší. Dali jsme za celou baráž dva góly a to se prostě vyhrát nedá. Nicméně jsme spokojení. Jsme mistři a není všem dnům konec.

I když je krátce po baráži asi brzo, přesto dá se říci do jaké míry se výsledek může projevit na další sezoně? Říkali jste horizont na postup tři roky, málem se to povedlo už v tom prvním...
No tak už se nám to blíží (smích). Ta letošní sezona se trochu zrychlila. Všechno šlo dopředu. I ta baráž pro nás byla poučitelná a vezmeme si z toho nějaké zkušenosti.

Ukázalo se, že se extraliga nedá vybojovat bez střelce. Ale jak dostat střelce do první ligy?
Střelci... Myslím, že jich tu pár máme. Janků nebo Špirko, jsou tu hokejisté, kteří góly dát umějí. Nicméně je nyní nedali. A Boleslav dobře bránila, hodně je podržel gólman Schwarz.

Máte už představu, jak bude vypadat kádr pro příští sezonu?
Tak abych řekl pravdu, to je v kompetenci pana Kysely a ještě jsme to pořádně ani nediskutovali.

Při svém nástupu jste cílem vyhlásili úsílí o očistu ústeckého hokeje. Povedlo se to?
Abych řekl pravdu, to je asi otázka spíš pro fanouškovskou obec, jestli byli spokojení nebo ne. Já za sebe nebo za představenstvo můžu říct, že jsme to tady stabilizovali. Stabilizovali jsme finance, kádr. Dosáhli jsme úspěchu, lidi nám fandili, takže snad je tady spokojenost.

Přesto na zápasy baráže nepřišlo ani pět tisíc diváků...
Nepřišlo. Musím říct, že i já jsem trošku překvapený. Nicméně asi se pravděpodobně na tom projevilo, že jsme prohrávali 0:2 na zápasy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže