Ú s t í n/L. - První zápas o extraligovou příslušnost pro příští sezónu zvládla lépe Mladá Boleslav. Do utkání se zapojil i uzdravený ústecký útočník Jan Heřman. Naposledy ho diváci viděli ve hře přesně před deseti dny, kdy musel být z ledu odnesen na nosítkách po surovém faulu Roberta Kántora. „Fyzicky se cítím výborně. První třetinu jsem na sobě cítil, že jsem dlouho nehrál, ale pak jsem se do toho dostal a bylo to v pořádku.“
Vstup do utkání se povedl lépe Mladé Boleslavi, kdy už po 95 vteřinách poslal domácí do vedení Klimenta. Boleslavští drželi jednobrankový náskok v podstatě celé utkání. A o šance jak na zvýšení Boleslavských, tak na vyrovnání Ústeckých, nebyla nouze. „Tak dneska se ukázalo, že jsme první třetinu byli asi trošku zakřiknutí, že jsme nevěděli, co od toho čekat a potom se ukázalo, že hokej je hra chyb a my jsme bohužel udělali těch chyb víc a tím pádem jsme prohráli,“ zhodnotil dnešní zápas Heřman.

Do roka a do dne se znovu setkali dva odvěcí rivalové. Tentokrát v opačných pozicích. Boleslavští hokejisté strávili sezónu s extraligovým hokejem, kdežto Ústečtí Lvi si museli znovu zvykat na hokej prvoligový. Ale přesto se oba týmy setkaly znovu v baráži. Bylo na hře Boleslavi znát, že hrála sezónu v extralize? „Já si myslím, že jsme Boleslavi byli důstojným soupeřem. V jednu chvíli jsme měli navíc a teď uvidíme, co s Boleslaví udělají dva zápasy ve dvou dnech. Uvidíme zítra…“ dodal pětadvacetiletý útočník.

V zápase si jak domácí, tak hosté, zahráli několik přesilovek, ale ani jedno mužstvo nedokázalo žádnou početní výhodu využít. „Nám chybělo i štěstí, protože se tam puk různě odrážel. I jejich gólman měl hodně štěstí. Jak řikám, je to o jednom gólu a jakmile dáme ten jeden gól, tak doufám, že nám to tam začne padat,“ myslí si Heřman. Do dalších bojů bude muset Ústí změnit na soupeřovu hru taktiku. S jakou taktikou půjde Slovan do zítřejšího zápasu? „Určitě s taktikou vyvarovat se individuálních chyb v obraně a zkusit dát co nejrychleji gól,“ polemizoval nejlepší střelec play – off.

Jan Heřman naskočil do bojů o extraligovou příslušnost po zranění. Naposledy ho diváci viděli ve hře přesně před deseti dny, kdy musel být z ledu odnesen na nosítkách po surovém faulu Roberta Kántora. „Tak první třetinu jsem na sobě trochu cítil, že jsem dlouho nehrál, ale pak jsem se do toho dostal a musím říct, že fyzicky se cítím výborně.“ Specifická je v každém zápase atmosféra na stadionu. Na dnešní utkání do Mladé Boleslavi dorazila i početná skupinka ústeckých fanoušků. „Tak atmosféra je tady úžasná. Celý stadion skanduje, jak boleslavští fanoušci, tak fanoušci z Ústí, kteří jsou naprosto fantastičtí,“ uzavřel rozhovor Heřman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže