Ú s t í n/L. - Slovan získal mečbol jako první a jako první se jej také pokusí hned v příštím zápase využít a postoupit do baráže. V pátém finálovém zápase Lvi vyhráli 3:1. O góly se postarali Marek Hovorka, Rastislav Špirko a Pavel Janků, jenž je v play-off třetím nejlepším střelcem týmu.

Slovan se ujal vedení počátkem druhé třetiny a vedení si už nenechal vzít. Po druhé třetině vedl 2:0, ve třetí jeden gól dostal. Kotvu zápasu ale shodil svým třetím gólem Pavel Janků „Cítím se ohromně šťastný, že jsme to dneska zvládli, protože to byl velmi důležitý krok. Vedeme v sérii 3:2 a jsme moc rádi, že tomu tak je.“

Pavel Janků je skvělý taktik. Hraje tělem a hlavně i hlavou. Umí skvěle přihrát a na druhou stranu umí přihrávky i skvěle využívat. Tak tomu bylo i nyní. Po ukázkové přihrávce od Robina Hanzla, která brněnského brankáře Hyláka přilepila k zemi, se Pavlovi puk ocitl na čepeli před otevřenou bránu. „No bylo to celé Robinova zásluha. On tam perfektně vyrazil, dva hráči se ho bafli. Pak mi to přes ně naservíroval a já jsem si jen hlídal, abych tam byl dobře a abych to trefil. Podařilo se mi to,“ dodal skromný Janků a pochválil svého parťáka Hanzla.

První třetina utkání byla bez gólu. Bylo vidět mnoho střel a i dost šancí na obou stranách, ale jen málokterá výrazněji ohrozila bránu soupeře. „Já si myslím, že zezačátku hrála obě mužstva velmi opatrně. Však my jsme vedli sérii 2:0 a po Brnu to pak bylo 2:2. Všichni jsme věděli, že to teď bude důležitý zápas, takže to bylo velmi opatrné a gól nepadl. Když my jsme tam zezačátku měli tak dvě velké šance.“

Na konci první třetiny byl velmi děsivě zfaulován Robertem Kántorem Jan Heřman. Skácel se na led obličejem dolů a po naložení na nosítka po něm na ledě zůstala velká krvavá skvrna. Kántor za to vyfasoval trest ve hře a Kometa pak pět minut hrála oslabení. „Honza vlastně zajížděl do křídla a podíval se za pukem. Robert si ho nevšiml a vyrazil jeho směrem proti němu a zvedl mu hokejku do obličeje. Honza je teď v nemocnici, má rozbité čelo. Myslím si, že bude v pořádku,“ popsal nedovolený zákrok na Heřmana jeho spoluhráč.

Celý dnešní zápas by se dal nazvat dvěma slovy „Velké šance“. Ty byly k vidění i během třetí třetiny. A nebylo jich málo. Skvělý výkon předvedl brněnský brankář Alexandr Hylák. „Já si myslím, že on chytá výborně a že si věří. Drží Brno nad vodou, ale já si myslím, že nebýt jeho výkonů, tak Brno ani ve finále není. Bez dobrého gólmana se do finále nedá dostat,“ pochválil výkony hostujícího brankáře domácí útočník.

Další zápas se odehraje v Brně, kde Slovan bude moci ukončit finále a postoupit do baráže. I sám Pavel Janků ve výhru věří a doufá, že se finále už domů letos nevrátí. „Podle mě nepadne hodně gólů, ale myslím si, že výsledek bude tak 1:3.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže