Ú s t í n/L. - V pátém zápase semifinále play-off se ve vyrovnané sérii opět utkal Slovan s Hradcem Králové. Hradec dokázal v předešlých utkáních všechny přesvědčit o tom, že přejít přes něj do finále nebude taková legrace, jak si mnozí možná mysleli. Ovšem v pátém utkání série Lvi jasně dokázali, že to jsou oni, co si postup zaslouží. Výhrou 3:1 pro sebe zvýšili stav série na 3:2. O vítězný gól se tentokrát postaral útočník Pavel Janků.

Ihned po úvodním buly bylo znatelné, že se hráči postarají o pěknou hru. Po rychlém gólu domácích byli Lvi plni síly. U soupeře se ale zdálo, že tento rychlý gól jim trochu nalomil sebedůvěru. Ve druhé třetině ale dokázali hosté vyrovnat. Bohužel pro ně se vzápětí do brány trefil Pavel Janků, jehož střela znamenala pro Slovan vítězství. „Jeli jsme vlastně dva na jednoho. Už jsem si myslel, že mi to David Pazourek nepřihraje, ale on si to krásně podržel a pak mi to předložil před padajícího beka a já jsem se trefil prakticky do prázdné branky. Byl to moc pěkný gól. Ale David na něm má obrovský podíl,“ zpětně ještě poděkoval svému spoluhráči.

S Davidem Pazourkem spolu hrají již celou sezónu. Dalo by se říci, že po tak dlouhé době jsou na sebe už maximálně zvyklí. Jejich společné akce mnohdy přinesly Slovanu vítězství. „Já si myslím, že nám to jde proto, že tady spolu hrajeme už dva a půl roku a ten hokej cítíme stejně. Proto nám to asi jde. Pokud ale trenér rozhodne, abych šel jinam, tak půjdu. Mě tohle nedělá problém.

Hradec Králové byl naším rivalem už o spoustu sezón dříve a nyní s ním soupeříme o finále. V prvních zápasech se ukázal jako velmi nebezpečný soupeř. V posledním zápase nehrál Hradec tak jako v předešlých utkáních. „Důležité bylo, že jsme dali hned ten první gól a pak, že jsme se dostali hned po vyrovnání do vedení. To je nejspíš nalomilo. Pak jsme zápas dohráli vyloženě takticky,“ popsal vývoj dnešního zápasu. „Myslím si, že je Hradec už i trochu unavený. Přeci jen hraje už třetí kolo play-off a hraje jen na tři pětky. Narozdíl od nás. My hrajeme na čtyři,“ dodal ještě k rozložení sil v týmu.

Po zápasech v Hradci byla série 2:2, což nikdy není moc dobré, když je série takhle vyrovnaná. Dnešní zápas ale zajistil vedení a Slovanu zbývá už jen poslední krok k finále. „Byl to těžký zápas, protože jsme museli vyhrát. Jet do Hradce za stavu 2:3 pro Hradec by bylo hrozně těžké, takže jsme se na to pořádně připravili. Jak jsem řekl, důležitý byl ten první gól, což mužstvo nakoplo. Podle mě jsme ten zápas dnes zvládli.“

V posledním zápase porazil Chomutov Brno 4:1 a stav jejich série je 3:2 pro Chomutov. Pokud si Chomutov svou sílu udrží, je možné, že se bude historie opakovat a Slovan se opět střetne s Chomutovem. „Jsem docela překvapený, že Chomutov vyhrál. Nicméně by se historie po dvou letech opět opakovala. Ale oba týmy jsou hrozně silné a jeden holt musí vypadnout. Uvidíme, jak to dopadne. Těžko říct.“

Nicméně zpět ke Slovanu a Hradci. V předešlém zápase byl na ledě Hradce ošklivě poraněn Martin Šagát, který dostal hokejkou do oka a musel být odvezen do nemocnice. Kdy opět nastoupí v dresu Ústí, zatím nikdo neví. Jeho místo v útočné trojici Pavla Janků zaujal Jan Heřman. „S Honzou se nám hrálo výborně. Dal důležitý první gól a myslím si, že hraje výborně. Je silný na puku, je vidět, že se mu letos daří a my jsme moc rádi, že mu to tak jde,“ dodal Janků k Heřmanovým hráčským kvalitám

Na další zápas se Lvi přesouvají do Hradce. S vedením 3:2 budou chtít sérii zajisté ukončit. „Tak s Hradcem se hraje hrozně těžko a my tam pojedeme s tím, abychom byli málo vylučovaní a abychom hráli ten náš styl. Věřím, že to v Hradci se vší pokorou ukončíme.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže