Ú s t í n/L. - Dva dny po vstupu juniorů do extraligového play off začne vrcholit sezóna i ústeckým dorostencům. Po jejich úspěšném účinkování v lize dorostu mají možnost se po roce opět vrátit mezi extraligovou elitu. Čeká je kvalifikace a v ní jim cestu zkříží vítězové skupin B a C, Benátky nad Jizerou a Třebíč.

Celoroční dobré výsledky dorostu bez výraznějších výkyvů přinesly na konci sezóny ovoce v podobě kvalifikace o postup do extraligy. Po nejnovější reorganizaci mládežnických soutěží se dorost opět rozdělí na mladší a starší (podrobnější informace si můžete přečíst zde).

Extraligu mladšího dorostu, kterou bude hrát celkem třicet týmů, si už ústečtí mladíci jistě zahrají. Do té automaticky postoupili první dva týmy ze všech tří skupin ligy dorostu. Hokejisté staršího dorostu si musí ale účast ještě vybojovat. Z letošní dorostenecké extraligy, která zůstane v počtu 24 týmů, nakonec přímo sestoupilo pouze jediné mužstvo. Tím byli hokejisté Šumperka a právě jejich místo zaujme vítěz kvalifikace.

Do té postoupilo ze skupiny "B" mužstvo Benátek nad Jizerou. Ve skupině sice skončili až na druhém místě, ale vítěz skupiny, rezervní tým Českých Budějovic, do extraligy postoupit nemůže. Ze skupiny "C" si účast v kvalifikaci zajistilo družstvo Třebíče. Právě třebíčští hokejisté mají stejnou motivaci jako ústečtí, protože budou chtít po roční pauze strávené v lize dorostu také oslavit návrat do nejvyšší soutěže.

V nejbližších dnech se tedy rozhodne, zda se po ročním snažení bude sezóna moci označit za úspěšnou. Velkou neznámou budou v kvalifikaci hokejisté Benátek nad Jizerou, se kterými se ústečtí dorostenci ještě neměli možnost utkat. Sílu třebíčského mužstva vyzkoušeli ústečtí hokejisté naposledy v loňské sezóně a ze vzájemných střetnutí vyšli vždy lépe hokejisté Horácké Slavie.

Kvalifikace o postup do extraligy staršího dorostu začíná 1. kolem v pátek 27. února. V něm mají ústečtí hokejisté volný los a do soutěže tak poprvé zasáhnou až v neděli 1. března na ledě Zlatopramen arény.

1. kolo, pátek 27. února 2009
HC Slovan Ústečtí Lvi (volno)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč

2. kolo, neděle 1. března 2009
SK Horácká Slavia Třebíč (volno)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou

3. kolo, pátek 6. března 2009
HC Benátky nad Jizerou (volno)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi

4. kolo, neděle 8. března 2009
HC Slovan Ústečtí Lvi (volno)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou

5. kolo, pátek 13. března 2009
SK Horácká Slavia Třebíč (volno)
HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi

6. kolo, neděle 15. března 2009
HC Benátky nad Jizerou (volno)
HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Horácká Slavia Třebíč

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže