Ú s t í n/L. - Po dvou zápasech v Ústí nad Labem se série čtvrtfinálových zápasů přesunula do Benátek nad Jizerou. Ústečtí Lvi sem jeli s náskokem dvou vyhraných zápasů a jejich úkolem bylo své výhry potvrdit a přiblížit se tím do semifinálových soubojů. Po velice vyrovnaném zápase, ve kterém Benátky dávaly najevo, že ony jsou tu doma, nakonec vyhráli Lvi, a to skvělou brankou Robina Hanzla, který svým třetím gólem zápasu zajistil výhru 3:2.

„Cítím se teď naprosto skvěle. Byl to doopravdy velmi vyrovnaný a těžký zápas. O to víc si toho vítězství ceníme. Dneska to byla dobrá spolupráce,“ začal rozhovor autor vítězného gólu.

Bylo na něm znát štěstí, že zápas už skončil a možná ještě větší štěstí, že díky němu vede Slovan na zápasy už 3:0. Během celého zápasu se mu naskytlo mnoho šancí, které mu však buďto kvalitní hrou benáteckých obránců, anebo vynikajícími zákroky brankáře, nevyšly. „Já jsem moc rád, že mi to tam alespoň jednou padlo. Vím, že těch šancí bylo hodně, ale tenhle gól byl hodně důležitý,“ uvědomuje si Hanzl a pokračuje. „Tam skvěle zavezl puk Milan Mikulík, který mi to dal tandemem. Já jsem si odstavil jednoho hráče a už mi nezbývalo, než vystřelit s cílem dát gól, což se povedlo a já jsem za to rád,“ a jeho štěstí bylo opravdu znatelné.

Jak jsem již poznamenal, Slovan vede 3:0 na zápasy, což pro Benátky znamená, že příští zápas může být v sezóně jejich posledním. Pro hráče Slovanu to ale znamená jistou povinnost vítězství, aby mohli pokračovat i nadále v play-off. „Pocity před čtvrtým zápasem jsou stejné. Prostě ten zápas musíme vyhrát. Faktem je, že ten poslední bývá nejtěžší. Musíme to ale odmakat jako nyní. Doufám, že vyhrajeme.“

Sice se Slovanu možná blíží poslední zápas čtvrtfinále, ale tým z Benátek se nenechá jen tak odbýt. Zápas od zápasu se zdají být silnější a lepší. „To jsou prostě zápasy play-off. Když už s nimi hrajeme potřetí v řadě, tak už víme, co od toho druhého čekat. Teď už je to o osobních soubojích jeden na jednoho, a kdo z nich vyjde lépe, vyhraje.“

Poslední třetina přinesla velmi sporný moment, ve kterém Jan Klobouček vystřelil na bránu, a puk se nějakým způsobem komíhal okolo brankové čáry, kde ho zachytil brankář Stejskal do lapačky. Rozhodčí gól neviděli a Klobouček, jistý si své střely byl za protesty vyloučen za nesportovní chování. „Ještě jsme se o tom nestačili bavit, ale Honza je férový kluk a podle mě tam ten puk byl. Věřím Honzovi už jen kvůli tomu, jak se toho gólu domáhal u rozhodčích.“ Nicméně rozhodčí mají na ledě to nejvyšší slovo, takže tato událost prakticky ztrácí význam.

Už bývá klasikou, že se hráčů ptáme na spokojenost s prací fanoušků. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. „Fanoušci byli super. Je fascinující, že jich přijelo tolik. Výborně nás celý zápas podporovali a jsou doopravdy skvělým příkladem šestého hráče na ledě.“

Slovan za tuto výhru určitě vděčí i skvělé práci brankáře Dušana Salfického, který svůj tým dnes opravdu podržel. Také z něj bylo po zápase vidět uvolnění, že vše dobře skončilo. „Pociťuju teď takovou radost, že se dobojovalo. Dnes to bylo hodně dlouhé, takže pocity mám teď dobré.“

Salfický v tomto utkání pustil za svá záda dva góly. Ten první byl z nájezdu, kdy ústeckého brankáře prostřelil Hruška. „Když na mě jel, tak mi to bylo fuk. Měl jsem povinnost to chytit, ale když jsem nakonec ten puk vyndaval z brány, tak mě to hodně mrzelo. Byl to nájezd a měl jsem to chytit, protože jsme si do té doby vedli výborně 2:0. Byl jsem pak na sebe hodně naštvaný,“ kál se za svou chybu Salfický.

Při pár zákrocích bylo vidět, že si zanadával na hráče, kteří umožnili soupeři ohrozit branku. „Nebylo to ani tak na obránce, ale začaly se tam dělat úplně triviální chyby. Úplně zbytečně jsme jančili. Občas jsem na kluky houknul, ale spíše jsem je hecoval. Jinak jsem nekřičel.“

Je to brankář, který dokáže skvěle podržet, když se nedaří. A dnes těchto příležitostí bylo mnoho. Slovan si hry v oslabení doopravdy užil, což znamenalo práci pro Salfického: „Ono je to hodně nepříjemné, když člověk celou třetinu jen stojí a nic nedělá. Benátky doopravdy výborně bruslí, jsou to mladí kluci. Sice nemají tolik zkušeností, ale hrát umí. Ale je to těžké. Člověk mrzne, hlavně tady, a musí se přinutit k pohybu. Aspoň trochu se během třetiny udržet, aby nezmrzl úplně. Je to složitější, než když má člověk každé dvě, tři minuty nějaký zákrok.“

I na ústeckou brankářskou jedničku padla otázka týkající se fanoušků. „Nechci říkat, že jsme na ně spoléhali, ale čekali jsme, že přijedou, protože jezdí celou sezónu. Je to super. Nechci říct, že je to jako když hrajeme doma, ale ta jejich podpora je cítit a myslím si, že když je zle, tak nás dokáží donutit, abychom se sebrali a vyhecovali se,“ pochválil výkony fanoušků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže