Ú s t í n/L. - 2:0 na zápasy. Tak to nyní vypadá po druhém kole čtvrtfinálových soubojů první ligy mezi Ústím a Benátkami. Zatímco první zápas, který přinesl výhru domácích 6:1, byl Slovanem sehrán bez větších problémů, při druhém zápase se domácí trápili pod tlakem hostů. Momentem, kdy všem ve Zlatopramen Aréně ztuhla krev v žilách, byl vyrovnávací gól Michala Pavlů na 1:1. Ale ani tento gól Benátkám nepřinesl vítězství a Ústí vyhrálo 3:1.

Všichni ti, co hokej alespoň trochu sledují, vědí, že tým z Benátek nad Jizerou je nevyzpytatelný, a že dokáže svěřence trenéra Hořavy pěkně potrápit. To se také ukázalo při druhém čtvrtfinálovém zápase. Z Benátecké strany se do zápasu znatelněji zapsal i Michal Pavlů. „Tak já si myslím, že jsme špatně nehráli. Góly jsme dostali po individuálních chybách, což byla smůla. Zápas byl z našeho pohledu dobrý, škoda, že jsme to nedotáhli do konce. Ten první zápas pro nás nevyzněl moc dobře. 6:1 to je docela špatný výsledek. Při druhém zápase jsme hráli daleko lépe, bylo to vyrovnané a byla škoda, že jsme dostali ty dva góly ve třetí třetině,“ popsal pocity ze zápasů autor jediného gólu hostů ve druhém zápase.

Tento gól vnesl do ochozů stadionu velikou nervozitu. „Jel jsem a dalo by se říct, že jsem nevěděl, co s tím, tak jsem vystřelil a padlo to tam,“ popisuje svůj gól Pavlů. Hosté pak byli jako nadopovaní a snažili se ze zápasu vytěžit co nejvíc. „Určitě nás ten gól nakopl. Zjistili jsme, že se s Ústím dá hrát a doufali jsme, že to uhrajeme alespoň na remízu, nebo že vyhrajeme.“ Tato tužba jim ale splněna nebyla. „Neproměnili jsme nějaké šance, dvě byly vyloženě jasné. Škoda těch dvou gólů ve třetí třetině, které jsme dostali.“

Celá série se nyní přesouvá do Benátek, kde Lvi budou mít možná hodně práce, aby svá vítězství obhájili. „Doufáme, že to doma bude atraktivní hokej a že se popereme o nějaké to vítězství,“ oznámil s dávkou odhodlání. „Doma to bude určitě lepší. Bude tam určitě více benáteckých fanoušků a já doufám, že nás přijdou podpořit v hojném počtu. My se jim pokusíme udělat radost a vyhrát.“ Nejen z těchto slov, ale i z výkonů Benáteckých je znát, že Lvi se v neděli a v pondělí asi hodně zpotí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže