Ú s t í n/L. - Ústeckým Lvům začala dnes letní příprava na nadcházející sezónu prvním tréninkem. Novopečený trenér Pavel Hynek nám nastínil průběh přípravy a hráčský manažer Jan Jandera upřesnil složení kádru, který se na tréninku sešel.
"Dnes od půl deváté jsme absolvovali první trénink, kterým začla letní příprava. Ta by měla trvat do konce června. První týden budeme trénovat jednofázově a od druhého už budeme mít v pondělí, úterý a ve čtvrtek dvoufázové zátěže. V rámci přípravy také plánujeme koncem května týdenní soustředění. Budeme využívat mnoho sportovišť, kromě přírody využitelné k běhání a cykloprogramu i fotbalové hřiště s umělým trávníkem u zimního stadionu, posilovny, tělocvičnu základní školy Vinařská a tenisové kurty sousedící se stadionem," uvedl Pavel Hynek.

Hráčský manažer Jan Jandera upřesnil první změny ve složení týmu. "Na dnešním tréninku se objevili první dvě nové tváře. Obránce Aleš Vála a útočník Vítězslav Jankových. Oba hráči budou v Ústí působit formou ročního hostování z extraligového Liberce. Aleš Vála odehrál minulou sezónu v prvoligové Mladé Boleslavi. Jedná se o posilu do obranných řad, která má zkušenosti s pravidelným nastupováním v extralize a také souboji v prvoligovém play-off.
Útočník Vítězslav Jankových, který oblékal v loňské sezóně dres extraligového Kladna, má zkušenosti nejen z nejvyšší soutěže, ale i s barážových zápasů a měl by nám pomoci především ve zvýšení produktivity mužstva. S "A" týmem se bude připravovat i
Daniel Volráb. Šikovný útočník, kterého draftoval v roce 2001 Dallas, patřil k nejlepším hráčům našeho juniorského týmu a dostává šanci prokázat své kvality v kádru mužů. S "A" týmem letos přípravu absolvují i někteří další junioři, kteří narozdíl od Volrába budou moci nastoupit ještě i ve své věkové kategorii. Jsou to hráči Sádovský, Kratochvíl, Wágner a Bašta.
Kádr Ústeckých Lvů naopak opustili hokejisté, kteří u nás byli na hostování. Jednalo se o útočníky Appela, Zdráhala, Dragouna, Sedláka, Šulce a Libu a obránce Kočího, Pospíšila, Mrázka, Staňka a Evana. Citelnou ztrátou v zadních řadách je také odchod Radima Skuhrovce do extraligového Litvínova,"
dodal ústecký sportovní manažer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže