Ú s t í n/L. - Kdyby neměl úctu k soupeři, tak chvílemi se mohl Dušan Salfický posadit na konstrukci branky a sledovat, jak se na druhém konci hřiště potí jeho protějšek. A brankář Chrudimi se vskutku činil. Střely chytal, vyrážel a místy snad i vytlačoval pohledem mimo tři tyče více než šedesát minut. „Z takových šancí musíme dát víc branek,“ hodnotí střeleckou potenci Lvů autor jediné, pro domácí naštěstí vítězné, branky zápasu Marek Hovorka.
Jak zlý černokněžník zaklel chrudimskou branku a pro jistotu ještě zahodil klíč. Takhle by se z pohledu Slovanu dal pojmenovat zápas, v němž Chrudim vzdorovala déle, než možná sama čekala. „Byla to těžká práce. Ale měli jsme pěkný akce, jen škoda že nepadnul gól. První dvě třetiny jsme hráli kvalitní hokej, ale jejich gólman nás úplně vymazal,“ glosuje Marek Hovorka.

Slovan o šance neměl nouzi, spíše naopak. Pouze brankář hostí neměl pro finesy Lvů pochopení. Přihrávali jsme si na hokejky, někdy jsme dokázali Chrudim držet i víc než minutu v pásmu, ale bez gólu se vyhrávat nedá. Z takových šancí musíme dát víc branek.“

Chvílemi to pak vypadalo, že žlutomodří nedostanou puk do branky, ani kdyby se gólman Chrudimi Šrámek jel na střídačku občerstvit. „Nedělali jsme si z toho hlavu. Byl to zápas, ve kterém nikomu o nic nešlo. Zkoušeli jsme nový věci, jinak zakládat útoky a různé nové varianty hry, které bysme mohli v budoucnu použít,“ zůstával až do konce klidný legionář ze Slovenska.

Nakonec však zakletí hostující svatyně Lvi zlomili, ale správné zaklínadlo na sebe nechalo čekat až do prodloužení. Kdyby však domácí na kouzelnou formulku přišli o necelou minutu dříve, mohlo to být za tři body. „Nemůžeme porovnávat normální hrací dobu s prodloužením. Na konci zápasu se každý koncentruje, ale v prodloužení už má každý bod jistý a je to takový uvolněnější.“

Chrudim se ovšem uvolnila až příliš a domácí trestali. „My jsme toho využili, dostal jsem vepředu víc prostoru, zapomněli na mě a šanci jsem proměnil,“ hodnotí klíčovou situaci úspěšný střelec. Ještě než Hovorka nechal obranu hostí dočista za zády, měl už dávno jasno, jak s brankářem soupeře naloží. „Už na modré jsem věděl, že půjdu do bekhendu,“ vypráví Hovorka. A jak řekl, tak udělal.

Ačkoliv ne o tři body, tak Slovan se znovu svým soupeřům na špici vzdálil. Momentálně se žlutomodří vezou parníkem, za kterým zeje propast třinácti bodů. Že by však Lvy i za takto pohodlné pozice nechaly v klidu odražené puky, ke kterým má soupeř blíž, nebo že by pro ně byla škoda plýtvat silami na souboj u mantinelu, to prý ani náhodou. „V žádném případě. To bysme shodili sami sebe. Když se pak urazí štěstěna, tak se nám přestane dařit a nebude to tam padat,“ uzavřela staronová posila Slovanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže