onlajn přenos.">
Ú s t í n/L. - Devět bodů dělí dva nedělní soky, kteří od 17:30 změří síly na ledě ústecké Zlatopramen arény. Pro Kometu to bude druhý náročný zápas víkendu, Lvi na tom však nebudou o nic lépe. Diváci tak budou mít možnost vyzkoušet si tempo, ve kterém se bude hrát play off. Pokladny budou 4. 1. 2009, kdy se hraje, otevřeny už od 16:00. Na minulý zápas těchto týmů přišlo pět a půl tisíce diváků, nezbývá tedy než doufat, že se číslo podaří překonat! Ti smolaři, co se na stadion nedostanou, budou moci sledovat onlajn přenos.

Srovnání týmů

(Před 37. kolem)
25-5-2-4 celková bilance 23-1-7-5
11-4-2-1 zápasy venku 9-1-4-4
14-1-0-3 zápasy doma 14-0-3-1
1. postavení v tabulce 4.
87 získané body 78
126:67 skóre 131:78
0 utkání bez vstřelené branky 1
3 utkání se shut-outem 4
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 7:1 (Beroun, Poruba)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 3:5 (H. Králové)
Šagát; 31b (17+14) nejproduktivnější hráč Černý; 29b (14+15)
Šagát; 17 nejlepší střelec Černý, Kostourek; 14
Špirko; 15 nejvíce asistencí Švagrovský; 19
Sklenička; 77 nejtrestanější hráč Kántor; 73
Orct - 96.26% úspěšnost brankáře Hylák - 92.98%
Orct - 1.08 průměr inkas. branek Hylák - 2.12
35 góly v přesilovkách 42
18.82% využití přesilovek 20.29%
3 góly v oslabení 7
10.04% střelecká úspěšnost 11.10%

Úvod

Dlouhých 21 kol trvalo, než Kometa doletěla zpět nad Ústí. V sedmnáctém kole, kdy se oba ambiciózní soci setkali naposledy, dokázali bodovat oba celky. Lépe dopadlo ovšem Ústí, takže bonusový bod zůstával pod Střížovickým vrchem. Kde mohly setrvat body všechny, brněnský Zubíček srovnával tři minuty před koncem základní hrací doby a tím srovnal na 2:2.

Zápasy Lvů a Komety tradičně provází velké návštěvy. V Brně se přišlo podívat na Severočechy 6701 diváků, ale pozadu nezůstali ani Ústečané. 25. 10. 2008 si našlo na stadion cestu 5521 diváků. Oproti ostatním prvoligovým zápasům se jedná o čísla jakoby z jiné soutěže. A rozdíl byl i v kvalitě hry. Obě mužstva se prezentují líbivým a rychlým hokejem, na který je radost hledět. Doufejme tedy, že ani nedělní utkání nebude výjimkou a před skvělou domácí kulisou se odehraje hokejový koncert, ve kterém sportovně vyhraje ten lepší.

Aktuální forma Brna

Brno před Vánocemi přestávalo připomínat hvězdnou kometu, ale spíše porouchaný neonový poutač, který si jen sem tam blikne. Větší problémy začaly zřejmě s příchodem nadstavby. Do té doby brněnské hokejové soukolí pracovalo poměrně spolehlivě, nicméně s vidinou svátků se počalo lehce zadrhávat.

První nečekaná prohra přišla v rámci 31. kola, kdy Kometa nestačila venku na Porubu (0:2). Následující zápas dával tušit, že by mohlo být opět vše v pořádku (5:0 s Třebíčí), v Olomouci ale přišla další porážka (1:3). Velmi nepřesvědčivě vypadá výsledek dalšího domácího zápasu s Kadaní (2:1), který byl zároveň poslední výhrou Brna loňského roku. Pak následovaly již jen nepovedené zápasy v Havlíčkově Brodě (1:3) a první domácí prohra základní hrací doby v sezoně - Kometa se s kalendářním rokem rozloučila výsledkem 3:5 pro hostující Hradec Králové.

Opory Brna

Kádr Komety je nabitý známými hokejovými jmény a slibuje tak předvést pěknou hokejovou podívanou. V posledním zápase chytal Alexandr Hylák, sedmý ve statistikách prvoligových brankářů. Povedenou dvojku brankářů s ním tvoří Luboš Horčička, ten je dokonce šestý.
Nejlepším obráncem Brna je bezesporu zkušený Robert Kántor. Ten se v letošním ročníku nadechl k velkému výkonu a připsal si již 23 kanadských bodů (10+13), v +/- statistice má výborných +20, čímž se stává v tomto ohledu nejlepším hráčem Komety. Na druhou stranu mu dělá trochu problémy disciplinovanost, stihl již nasbírat 73 trestných minut. Zle si nevede ani exústecký Tomáš Houdek s patnácti body (5+10, +5).
Útočníkům kraluje devětadvacetibodový Michal Černý (14+15, +5). Stejným počtem vstřelených branek se může chlubit i Milan Kostourek (27b, 14+13). Ten přišel do Komety za trenérem Kýhosem z Chomutova a nutno říct, že se dle statistik tento přestup brněnskému vedení vydařil.

Kádr Slovanu

Trenér Lvů Miloslav Hořava se bude moci spolehnout na téměř všechny hráče, to už tady dlouho nebylo. Plejeři sice nebudou mít na střídačkách takového místa, to je ale nevýhoda, která jistě moc lidí okolo ústeckého hokeje netrápí. Naskočit do hry by měl i David Pojkar. Ten odpočíval, protože ho v sychravém zimním období skolila angína. K vidění tedy nebude jen smolař Jan Kloz. S přetrhanými vazy v koleni by se zřejmě nehrálo nejlépe. Nezbývá než doufat, že bude mladému útočníkovi štěstí přát a Kloz ještě stihne závěr letošní sezony.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Kometa - Ústí 2:3p report, preview
Ústí - Kometa 3:2sn report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Bolf, Tůma, Němeček, Macháček, Klobouček, Zeman, Gýna, Pojkar - Čaloun, Špirko, Heřman - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Hanzl, Pazourek - Dragoun, Hovorka, Šaffer

HC Kometa: Hylák - Zubíček, Houdek, Morava, David, Kántor, Lhotský, Protivný, Křetinský, Kempný - Klimt, Padělek, Haluza - Mikšan, Švagrovský, Bakrlík - Polodna, Kostourek, Vondráček - Sedlák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže