Ú s t í n/L. - 18. prosince rozvázal slovenský extraligový klub MHC Martin smlouvu a Markem Hovorkou. Stalo se tak po vzájemné dohodě. Příjemnou zprávou pro ústecké fanoušky může být, že mladý útočník se vrací na sever Čech, kde vypomáhal i v loňské sezóně. I tehdy ale přišel až v lednu, letos to stihl o trochu dříve. Snad se mu tentokrát vyhne smůla, která mu naposledy dovolila vyzkoušet ústeckou nemocnici dříve než led. Druhé slepé střevo už snad nemá.

Čtyřiadvacetiletý hráč přišel do loňského extraligového Ústí z Liptovského Mikuláše. Za play out a baráž nabíral šest bodů. Ačkoliv byl Slovanu oporou v závěrečných bojích, nevydařený závěr sezóny (z pohledu klubu, nikoliv hráče) a pád o soutěž níž ho katapultoval zpět na Slovensko, tentokráte do Martina. Zde Hovorka nasbíral v jedenatřiceti zápasech jedenáct bodů za pět gólů a šest asistencí.

Marek Hovorka se vrací do známých míst. V pátek podepsal smlouvu do konce letošní sezóny a poprvé trénoval s mužstvem. Své obnovené premiéry v dresu Ústeckých Lvů se dočká v sobotním utkání proti Dukle Jihlavě. "S Markem jsme zůstali po jeho odchodu z Ústí stále v kontaktu. Když jsme se dozvěděli, že na Slovensku končí, rychle jsme se dohodli na jeho příchodu," řekl k čerstvému přírůstku do sestavy Slovanu marketingový asistent klubu Přemysl Zeman.

Statistiky


Sezóna   Klub                                     Z  G  A  B  TM
2007-08  HC Slovan Ústečtí Lvi (E)                4  0  0  0   0
         HC Slovan Ústečtí Lvi (E,p-out)         12  2  1  3   2
         HC Slovan Ústečtí Lvi (E,baráž)          4  3  0  3   6
2008-09  MHC Martin (SVK)			 31  5  6  11  -

Celkem   Nejvyšší soutěž ČR                      20  5  1  6   8

                        
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže