Ú s t í n/L. - Vstup do nadstavbové části se Lvům stoprocentně vydařil. S přehledem přejeli Benátky a v neoblíbeném Berouně rozhodli o svém bodovém zisku už v řádné hrací době. To Most zatím pokaždé narazil. Nejprve schytal výprask v Hradci Králové a pak ztratil i slibně rozehrané utkání proti Chomutovu. Další regionální derby začíná v pondělí 15. prosince v 18:00.

Porovnání týmů

21-5-2-4 celková bilance 10-2-3-17
9-4-2-1 zápasy venku 4-1-1-10
12-1-0-3 zápasy doma 6-1-2-7
2. postavení v tabulce 12.
75 získané body 37
108:58 skóre 76:104
0 utkání bez vstřelené branky 2
3 utkání se shut-outem 1
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 5:2 (Poruba)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 0:6 (Havířov)
R. Špirko; 29b (15+14) nejproduktivnější hráč J. Šinkovič; 25b (12+12)
Šagát, Špirko; 15 nejlepší střelec J. Šinkovič; 12
R. Špirko; 14 nejvíce asistencí J. Šinkovič; 12
Z. Sklenička; 73 nejtrestanější hráč J. Bauer; 52
Z. Orct - 96,26% úspěšnost brankáře T. Závorka - 90,74%
Z. Orct - 1,08 průměr inkas. branek T. Závorka - 4,24
31 góly v přesilovkách 28
19,02% využití přesilovek 14%
2 góly v oslabení 1
9,7% střelecká úspěšnost 8,74%

Aktuální forma Mostu

Ústecký Slovan se s Mostem potkal nedávno, souboj krajských rivalů uzavíral první etapu základní části. Mostečtí od té doby stejně jako Lvi poměřili své síly se dvěma soky, v obou případech však jejich snaha k bodům nevedla.
Na úvod nadstavby přichystali Mostu hořké uvítání borci Hradci Králové, kteří si doma proti Severočechům s chutí zastříleli. Po dvou třetinách a vedení domácích 5:1 bylo o vítězi zápasu jasno. Gólový apetit však Hradecké neopustil ani v poslední třetině, v které ještě přidali dvě branky. Domácí nakonec slavili výhru 7:2.
V dalším utkání, které se neslo v duchu regionálního derby, měl Most výrazně našlápnuto k cennému skalpu nedalekého Chomutova. Domácí v první i druhé části zaznamenali po brance a s vedením 2:0 po 40 minutách hry směřovali ke všem bodům. Po pěti minutách třetí dvacetiminutovky však nezbylo z náskoku Mostu nic a zakrátko zaskočené domácí dorazil Míka. V power-play jistil výhru hostí z Chomutova 4:2 Jaroslav Hašek.

Opory Mostu

Trochu nešťastný zápas proti Chomutovu odchytal Tomáš Závorka (4,24 a 90,74%), který tak posbíral stejné množství startů jako Lukáš Sáblík.

Most se zrovna nemůže pyšnit dvakrát pevnou obranou, spolu s Benátkami, Třebíčí a Porubou patří mezi celky, kterým soupeři nasypali přes sto branek. A na číslech +/- bodů protagonistů mostecké defenzivy je to znát. To je i případ Libora Hlubučka (-5) navzdory jeho pomoci spolubojovníkům v útočných řadách (2+6). Směrem dopředu se snaží činit i Ondřej Poživil (1+6, -4). A v koncovce kraluje obráncům Mostu Kamil Černý (3+3).
V ofenzivě Mostu září teprve dvacetiletý Julius Šimkovič (12+12), jeho produktivita je však vykoupena žalostnou bilancí +/- bodů (-11). Svou snahu před brankou soupeře už tak výrazně nedokázali vyjádřit Vladislav Vrtek (8+9) a Vít Budínský (7+9).

Most a Ústí

Oba celky si nejsou blízké pouze svou polohou, ale rovněž i spoluprací na hráčském poli. V Mostu se loni na rozehrání objevil například dnes už bývalý hráč Slovanu Petr Míka, letošní opora Martin Šagát, forvard Jan Heřman či nadějný, leč poslední dobou zdravotními problémy sužovaný Jan Kloz. Čerstvě pak hostuje v Mostě útočník Ivo Prorok.
Své útočiště našli v Mostě na kratší či delší dobu i bývalí hráči Lvů. Milan Antoš loni Mosteckým výrazně přispěl k záchraně 1. ligy , letos několikrát jistil branku Mostu Lukáš Sáblík a na pár zápasů skočil na led v zeleném dresu i obránce Jakub Grof. Namátkou lze vzpomenout ještě Jiřího Kudrnu.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Most - Ústí 3:2 report
Ústí - Most 3:0 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Bolf, Tůma, Němeček, Macháček, Zeman, Klobouček, Gýna - Dragoun, Heřman, Šagát - Mikulík, Sklenička, Janků - Hanzl, Pazourek, Novák - Havlíček, Šaffer.

HC Most: Závorka - Lomička, Poživil, Charousek, Hlubuček, Nosek, Stříteský, Černý - Prorok, Vrtek, Jan Bauer - Bednařík, Budínský, Machulda - Sláma, Zíma, Mach - Urban, Nedrda, Havlůj.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže