Ú s t í n/L. - Jednoznačné představení o třech vítězných dějstvích předvedli Lvi v rámci jednatřicátého kola proti Benátkám. Na domácím ledě v pohodě vyhráli a hosté mohli být rádi, že si neodvezli větší debakl. Nicméně program první ligy pokračuje a Slovan se vydá na led svého nepříliš oblíbeného soupeře z Berouna. Naposledy zde Ústečtí vyhráli až po samostatných nájezdech potom, co dokázali ztratit dvoubrankové vedení. Polepší se? Otázka bude zodpovězena v sobotu 13. 12. 2008 v 17:30.

Srovnání týmů

20-5-2-4 celková bilance 9-2-2-18
8-4-2-1 zápasy venku 3-0-0-13
12-1-0-3 zápasy doma 6-2-2-5
2. postavení v tabulce 13.
72 získané body 33
104:56 skóre 54:88
0 utkání bez vstřelené branky 4
3 utkání se shut-outem 3
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 4:0 (Benátky)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:8 (Chomutov)
Špirko; 29b (15+14) nejproduktivnější hráč Vlček; 13b (7+6)
Špirko; 15 nejlepší střelec Vlček, Slížek; 7
Špirko; 14 nejvíce asistencí Horčička, Novotný, Mazanec; 7
Sklenička; 73 nejtrestanější hráč Mazanec; 73
Orct - 96,84% úspěšnost brankáře Altrichter - 92,2%
Orct - 0,91 průměr inkas. branek Altrichter - 2,58
30 góly v přesilovkách 14
18,87% využití přesilovek 8,64%
2 góly v oslabení 4
9,73% střelecká úspěšnost 5,64%

Aktuální forma Berouna

Třináctí Medvědi jsou dalším z řady týmů, které nijak zvlášť nevybočují z předsezónních předpokladů. Možná se snad dalo čekat, že budou o nějaké to místo v tabulce výše.
Od minulého vzájemného zápasu se Slovanem Berounští uhráli šest bodů. Po nájezdech padli s Mostem, velmi překvapivě sehráli výsledkově vyrovnaný zápas s Kometou a té uloupili dokonce dva body, taktéž po nájezdech. Fotbalovým výsledkem 1:0 porazili favorizovaný Hradec. Na ostatní týmy ale nestačili. Olomouc, Havlíčkův Brod, Chrudim i Chomutov byli nad jejich síly.

Opory Berouna

Naposledy proti Ústí se představí druhý nejproduktivnější hráč Medvědů Ladislav Slížek (7+5, -5) - byl totiž poslán na měsíc směr Olomouc, odkud přišel na výměnu hostovat Petr Sakrajda. Z OHL přichází do řad Berouna Vladimír Bessonov, který se vrátí mezi své po roce a půl.
V čele kanadského bodování týmu se drží s třinácti body Ladislav Vlček (7+6, -7), následovaný zmíněným Slížkem. Mezi nejúspěšnější obránce patří s osmi body exústecký David Mazanec (1+7, -5), který zároveň nasbíral i nejvíce trestných minut. Ikonou berounské obrany je určitě veterán Jaroslav Nedvěd se třemi asistencemi.
K zoufalství občas přivádí své soupeře brankář Martin Altrichter. Pravidelně patří mezi nejlépe hodnocené hráče mužstva a i jeho statistiky dávají najevo, že patří v rámci první ligy mezi lepší brankáře. Poněkud kuriózně pak působí minela, kterou dokázal vyrobit v posledním zápase s Chomutovem. Špatně si vyložil gesto sudího Součka a ve víře, že se jmenovaný chystá vylučovat z družiny Chomutova, poměrně nečekaně opustil branku a zamířil ku střídačce. Opak byl ale pravdou a tak střílel chomutovský hráč Mikšovic do prázdné klece

Kádr Slovanu

Zdá se, že smolným dnům Jana Kloze není a nebude konce. Šikovný mladý útočník má po faulu Ctibora Jecha přetrhané kolenní vazy, což si bude žádat dlouhodobější léčbu. Mimo hru je stále i Jan Čaloun. Naopak na výběr má trenér Miloslav Hořava na brankářském postu, všichni ústečtí gólmani jsou v pořádku.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Ústí - Beroun 2:1 report, preview
Beroun - Ústí 2:3sn report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Fiala – Němeček, Bolf, Tůma, Klobouček, Zeman, Macháček, Gýna - Heřman, Špirko, Dragoun - Šagát, Mikulík, Sklenička – Janků, Pazourek, Kloz – M. Novák, Havlíček, Šaffer

HC Berounští medvědi: Altrichter (Štelmach) - Braniš, Šmach, Malý, Mazanec, Nedvěd, Vaněček, Martinec - Pavel, Horčička P., Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Besser, Sýkora, Kica, Vejvoda, Hlusička

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže