Ú s t í n/L. - Mnohými kritizovaný systém sudé - liché Ústeckým odstartuje ve středu 9.12.2008 od 18:00. Na Slovan se přijede prezentovat tým, se kterým se Lvi střetli poměrně nedávno. A, pravda, zápas se jim zřejmě podle představ zcela nevyvedl. V Benátkách nad Jizerou totiž vyhráli až po prodloužení, kdy zápas rozhodl obránce Jan Klobouček. Podaří se tedy Slovanu v domácím prostředí vyhrát v základní hrací době, nebo budou Benátky pro Lvy opět těžkým oříškem?

Srovnání týmů

19-5-2-4 celková bilance 8-1-3-18
8-4-2-1 zápasy venku 2-1-2-10
11-1-0-3 zápasy doma 6-0-1-8
2. postavení v tabulce 15.
69 získané body 29
98:55 skóre 59:98
0 utkání bez vstřelené branky 4
3 utkání se shut-outem 2
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 5:2 (Chrudim)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:8 (Chomutov)
Špirko; 27b (13+14) nejproduktivnější hráč Dušek; 15b (10+5)
Špirko, Šagát; 13 nejlepší střelec Dušek; 10
Špirko; 14 nejvíce asistencí Drábek, Vantuch; 6
Sklenička; 71 nejtrestanější hráč Jech; 73
Orct - 96,84% úspěšnost brankáře Stejskal - 92,59%
Orct - 0,91 průměr inkas. branek Stejskal - 2,46
27 góly v přesilovkách 24
18% využití přesilovek 14,29%
2 góly v oslabení 3
9,57% střelecká úspěšnost 6,4%

Aktuální forma Benátek

Od posledního vzájemného měření sil, kdy Slovan po nepříliš přesvědčivém výkonu vydoloval v Benátkách dva body, se mnohé nezměnilo. Příští soupeř Ústí se stále "přetahuje" o poslední příčku, nyní nad ní má náskok dvou bodů. I když po kratší sérii proher vykazovaly Benátky jistou míru zlepšení, doma porazli Most a venku Rebely z Havlíčkova Brodu, zatím poslední zápas pro ně znamenal debakl. S lídrem tabulky v domácím prostředí padli vysoko 1:6. Stále se tak drží v neklidných vodách, které by po skončení soutěže znamenaly jistotu play out. Ale nepředbíhejme, nic ještě zdaleka není pro Středočechy ztraceno. A vzpomeňme, jak dokázali potrápit kupříkladu právě Lvy.

Opory Benátek

Oproti minulému vzájemnému zápasu se mnohém nezměnilo. Bude tedy snad i stačit, vzpomeneme-li opory Benátek pouze telegraficky. V brance stanul během posledního zápasu s Brnem Jiří Stejskal, který za sebe během první třetiny nepustil jedinou střelu. Na konci té druhé již ale Benátky prohrávaly 1:3, a tak na poslední třetinu nastoupil Michal Nedvídek. I ten za sebe ale stihl pustit puk třikrát.

Nejvýraznějším obráncem je stále Václav Drábek, který s deseti body (4+6, -9) vede kanadské bodování defenzivy týmu z města nad Jizerou. Za ním se sedmi body Jozef Lukáč (3+4, +1)

Útok je doménou Antonína Duška, který je s patnácti body (10+5, -4) nejvíce bodujícím hráčem Benátek. Tomáš Urban s body devíti (5+4, -1) je pak Duškovi již poměrně vzdálen. Těžko pak označit někoho za výraznější hvězdu.

Kádr Slovanu

Ve žlutomodrém se poprvé ukáže třiadvacetiletý obránce Jaroslav Koma z Pardubic, který tak dále rozšíří slovenskou flotilu v týmu Slovanu. Od pondělí naplno trénuje Dušan Salfický, kterého trápil zánět v kontíku. Zda dají trenéři přednost odchovanci chrudimského hokeje, nebo bude ústeckou svatyni střežit Zdeněk Orct, kterému se pod Střížovickým vrchem mimořádně daří, rozhodne středeční ráno. Dále absentuje Jan Čaloun, nastupovat mu nedovoluje zlomené žebro. Naopak po zápasové odmlce způsobené vykloubeným palcem na ruce se do útočných řad vrací Milan Mikulík.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Benátky - Ústí 2:3p report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct – Němeček, Pojkar, Bolf, Tůma, Klobouček, Zeman, Macháček, Gýna - Heřman, Špirko, Sklenička - Šagát, Dragoun, Šaffer - Janků, Pazourek, Kloz – Hanzl, M. Novák.

HC Benátky n.J.: Stejskal (41. Nedvídek) - Drábek, Kajínek, Gajda, Cunik, Lukáč, Pavlů, Kolmann - Procházka, Dušek, Vantuch, Kopic, Skořepa, Weiss, M. Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Jech, Plodek, Urban, Rapač

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže