Ú s t í n/L. - Bez větších problémů si mužstvo Slovanu poradilo s Mostem. V první třetině žlutomodří útočníci dokázali spálit několik jasných šancí, a tak vzali otěže zápasu do rukou obránci a jali se zápas třemi góly rozhodnout. Důležitý druhý gól vstřelil Petr Macháček a i jeho přičiněním se Ústí podařilo vyhrát a neinkasovat. „Se soupeři, jako je Most, se nehraje nejlépe,“ nechal se slyšet po zápase.
K pozápasovým rozhovorům přišel mladý obránce Petr Macháček ve viditelně dobrém rozmaru, což se samozřejmě odráželo i během rozprávění o zápase. „Jsme šťastní za vítězství, ještě abychom nebyli. Vybojovali jsme tři body, soupeř dokázal chvílemi docela kousat. Do druhé třetiny to bylo vyrovnané, nic lehkého,“ byl si Macháček po zápase vědom, že do Ústí nepřijel žádný otloukánek.

Vítězství se určitě nerodilo nejjednodušeji. V první třetině nedokázal ani jeden tým vstřelit gól, přestože k němu měli nejblíže domácí. A to hned několikrát. Což ovšem neznamená, že by i jejich krajský kolega sem tam nezahrozil. „Most měl nějaké tři šance z brejku, my opět nedokázali proměnit jasné šance, které jsme měli, netrefili jsme dvakrát prázdnou bránu... Proto první třetina skončila bezgólově. Oni mezi tím trefili tyč, gól mohl zápas ještě zkomplikovat. Ale jak bylo vidět, hráli hlavně na brejky a nijak zvlášť nás netlačili,“ komentoval bezprostředně po zápase mladý obránce snažení mosteckých hráčů.

První gól utkání severočeských celků přišel až ve druhé třetině. David Pojkar otevřel skóre pět minut po úvodním vhození. Hubené vedení pak vydrželo dalších dvanáct minut, po kterých se ke své druhé trefě v barvách Lvů napřáhl právě Macháček. „Bylo signalizované vyloučení, Lukáš Bolf to tam výborně zatáhl, já jsem se na něj připnul, dostal jsem přihrávku a trefil to gólmanovi pod vyrážečku,“ vrátil se muž s číslem sedm na dresu ke své přesné trefě.

Po základní třicetikolové části skončili žlutomodří na velmi dobrém druhém místě. Na první Kometu ztrácí tři body, od začátku soutěže se pohybují v čelních pozicích první ligy a chvíli si dokonce vyzkoušeli, jaké to je v celé soutěži průběžně vést. „Očekávání jsou zde jistě ty nejvyšší, nicméně s umístěním panuje spokojenost. Aby také ne. Určitě bychom byli všichni moc rádi, kdyby se nám podařilo tým vrátit do extraligy. Snažíme se pro to dělat všechno, co můžeme. S druhým místem jsme zatím tedy spokojeni,“ naznačil Macháček optimisticky cíle sezony a ujistil tak fanoušky, že Slovan rozhodně nehodlá nic podceňovat a rád by se vrátil mezi elitu co nejdříve.

Zápas s Mostem byl dalším, kdy do Zlatopramen arény přijel relativně slabší soupeř, který hodlal od začátku bránit a hrát úporný hokej s nejistou vizí ukořistit alespoň bod. Ostatně kupříkladu Kadaň s touto taktikou slavila úspěch. Jaké tedy je svádět podobný boj celých šedesát minut? „Mně osobně se s těmito soupeři nehraje nejlépe. Není to o ztrátě motivace, spíše jejich styl hokeje nám prostě nevyhovuje. Určitě se hraje o mnoho lépe, když přijedou lepší soupeři. Ale i tyto zápasy prostě musíme odehrát a urvat body. O což se snažíme,“ byl si jistý sympatický bek.

Ke konci rozhovoru se téma stočilo i na blížící se svátky, které opět nejednoho fanouška Ústí zastihnou nepřipraveného co se týče obdarovávání svých blízkých. Bylo by zřejmě bláhové si myslet, že podobné problémy hokejisti neřeší. „Ještě nemám nakoupený ani jeden. Chystám se na to v příštím týdnu. Už abych to měl za sebou,“ uzavřel Macháček rozhovor v zamyšlení nad tím, co ho mimo hokeje v nejbližší době dále čeká za povinnosti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže