Ú s t í n/L. - Posledním zápasem základní části první ligy, po které následuje tzv. sudá-lichá, bude pro Lvy utkání s Mostem, se kterým se střetnou v sobotu 6. 12. 2008 na domácím ledě Zlatopramen arény. Na Mikuláše se chystá v Ústí i řada akcí, které doplní tradiční hokejový program. Bude zajímavé sledovat, který z týmů za loňský rok více zlobil a k pomyslným bramborům dostane i nadílku v podobě gólů. Puk bude vhozen v 17:30.

Srovnání týmů

18-5-2-4 celková bilance 10-2-3-14
8-4-2-1 zápasy venku 4-1-1-8
10-1-0-3 zápasy doma 6-1-2-6
2. postavení v tabulce 10.
66 získané body 37
95:55 skóre 72:90
0 utkání bez vstřelené branky 1
2 utkání se shut-outem 1
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 5:2 (Poruba)
6:2 (Chomutov) nejvyšší prohra 6:0 (Hradec)
Špirko; 27b (13+14) nejproduktivnější hráč Šinkovič; 24b (12+12)
Špirko, Šagát; 13 nejlepší střelec Šinkovič; 12
Špirko; 14 nejvíce asistencí Šinkovič; 12
Sklenička; 67 nejtrestanější hráč Šinkovič, Bauer; 50
Orct – 96,32% úspěšnost brankáře Sáblík – 92,93%
Orct – 1,12 průměr inkas. branek Sáblík – 3,11
27 góly v přesilovkách 26
18,75% využití přesilovek 14,21%
2 góly v oslabení 1
9,68% střelecká úspěšnost 9,17%

Aktuální forma Mostu

Hráči Mostu se kolo před koncem základní třicetikolové části první ligy ocitají se sedmatřiceti body na kulatém desátém místě s tříbodovou ztrátou na místo deváté, které momentálně okupuje Havířov. V posledním kole nestačili Mostečtí na celek Kadaně, se kterým prohráli v domácím prostředí. I Most tak ztroskotal na posledním katovi šelem z Ústí. Zápas předtím nestačili ani na Benátské, kteří se potácí trvaleji u dna tabulky. V celkovém náhledu na odehrané zápasy se ukazuje, že severočeši hrají víceméně to, co od nich prognostici před začátkem očekávali. Sem tam dokáží i zaskočit výraznějšího favorita. Tak například ve 23. kole si vyšlápli na Vrchlabí, které dokázalo vyhrát až v prodloužení. Družina Jana Neliby se stává noční můrou pro Chomutov, ambiciózní tým, který se netají extraligovými choutkami. V domácím prostředí Most vyhrál jednoznačně 5:3, v Chomutově padl až po prodloužení 2:1.

Opory Mostu

V brance chytá Lukáš Sáblík. Někdejší ústecká ikona se po sezoně 2005/2005 odstěhovala do Karlových Varů. Tam Sáblík patřil jednu dobu k oporám mužstva a svými přesvědčivými výkony nastupoval v brance poměrně pravidelně. Do Mostu se poprvé podíval v sezoně 2007/2008, kdy pomohl zabránit v Play Out sestupu.

V obraně, stejně tak v útoku, se nevyskytují žádná hvězdná jména. Bodově vyjádřeno je nejlepším defenzivním hráčem Mosteckých Libor Hlubuček, posbíral již osm bodů za dva góly a šest asistencí (+1). Špatně si nevede ani Ondřej Poživil se sedmi body (1+6, -2) a Kamil Černý se šesti (3+3, 0).

Útoku vládne, jak již bylo zřejmé ze statistik, Julius Šinkovič. Tento hráč ne zcela obvyklého jména posbíral již dvacet čtyři bodů za dvanáct gólů a stejný počet asistencí. To ovšem poněkud bledne vedle poměru obdržených a vsítěných branek za dobu jeho účasti na ledě. Ten je -11, vůbec nejhorší v celém týmu. Za Šinkovičem se v kanadském bodování týmu drží Vít Budínský s patnácti body (7+8, -10) a Vladislav Vrtek rovněž s patnácti body (taktéž 7+8, ale +1).

Kádr Slovanu

Zásadní informací je, že v sobotním zápase opět nastoupí Zdeněk Orct. Sotva se totiž Dušan Salfický dostal z déle trvající nemoci, přišla další překážka, která mu brání v možnosti postavit se do zpět do branky. A tou je zánět v kotníku. Dále ústecké fanoušky jistě zajímá, zdali nastoupí nová posila Slovanu, slovenský bek Jaroslav Koma, který se v Ústí objevil na hostování z Pardubic. Ten se bude mezi Lvy hlásit ale až v pondělí.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Most - Ústí 2:3 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Klobouček, Pojkar, Němeček, Macháček, Tůma, Bolf, Zeman - Janků, Pazourek, Prorok, Heřman, Špirko, Šaffer, Šagát, Mikulík, Sklenička, Kloz, Hanzl

HC Most: Sáblík (Melichar) - Poživil, Stříteský, Charousek, Hlubuček, Černý, Lomička, Nosek, Schmidt - Havlůj, Vrtek, Machulda - Šinkovič, Budínský, Bauer - Mach, Heinisch, Zíma - Böhm, Nedrda, Urban

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže